Creșterea animalelorŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2019

AJUTOR DE MINIMIS pentru VACA DE LAPTE? Ce răspunde MINISTRUL PETRE DAEA!

Subventii bovine de lapte APIA

Fermierii au apelat la reporterii Agrointeligența – AGROINTEL.RO pentru a afla dacă între măsurile de sprijin bugetate ori gândite pentru acest an, Ministerul Agriculturii are în vedere și un sprijin suplimentar pentru vaca de lapte. Crescătorii au dorit să afle direct de la șeful MADR dacă în 2019 se va acorda ajutor de minimis pentru bovine.

În conferința de presă de astăzi, luni – 18 februarie, l-am întrebat pe ministrul Agriculturii dacă în 2019 se va lansa un ajutor de minimis pentru vaca de lapte. Din păcate pentru crescători, răspunsul ministrului Petre Daea nu a fost cel la care ar fi sperat.

”Nu, nu, nu avem cum. Este sprijinul cuplat, este și ANT (Ajutorul Național Tranzitoriu – n.r.), atât”, ne-a răspuns ministrul Petre Daea, făcând referire la schemele de care crescătorii de bovine beneficiază deja prin sistemul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

L-am întrebat apoi pe șeful de la MADR dacă se întrevede un ajutor de minimis pentru bubaline – bivolițe de lapte. ”Da, avem în vedere acest lucru”, a spus Petre Daea, evitând însă să dea mai multe detalii, lăsând să se înțeleagă că nu au fost puse încă la punct toate detaliile cu privire la acest nou sprijin de la bugetul de stat.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!