Ştiri agricoleViaţa la ţară

Tone de îngrăşăminte chimice, confiscate de polițiști. Proprietarul este cercetat penal!

Aproximativ 10 tone de îngrășăminte chimice au fost confiscate, iar proprietarul acestora este în prezent cercetat penal pe motiv că fertilizanții erau depozitați necorespunzător.

La data de 15 februarie 2019 poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat un control pe raza comunei Galda de Jos, unde, pe un teren agricol, au identificat 10.000 de kilograme de îngrășăminte chimice, care erau depozitate în mod necorespunzător.

Deţinătorului acestora, un bărbat de 48 de ani, din comuna Galda de Jos, i-a fost întocmit dosar penal şi este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor numai ambalate și în locuri protejate”. Întreaga cantitate de îngrăşăminte chimice a fost indisponibilizată.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. Sunt conditii clare de depozitare pastrare ingrasamintelor motorinei a chimicalelor care se folosesc dar absolut nimeni nu respecta aceste conditii. Se scurg resturi in panza de apa freatica de nu mai este potabila isi spala utulajele in albia raurilor sau a lacurilor. Se erbicideaza si pe pasune de mor animalele care pasc. Gunoiul se depoziteaza oriunde mai putin pe platforme. Din banii din subventii nu se investeste in protectia mediului sa apararii impotriva incendiilor.

  2. Mâine, poimâine iti iau ăștia trecătorul din brazdă ca s- a dus fumul în nustiu ce direcție…..vai mama noastra! …Oare o soluție de mediere nu se putea?!.. Dar la.noi hai pe baba ca oricum e moartă de slaba….

Scrie un comentariu