• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FERMELE DE ELITĂ – BANII PE CAP DE ANIMAL PÂNĂ LA SFÂRȘITUL ANULUI!

  agrointeligenta.ro -

  Crescătorii de animale români vor trece la ferme de elită! Noile forme de creștere a ovinelor vor fi formate doar din animale de rasă pură care vor primi o plată subvenție pe cap de animal pe lângă Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT) și Sprijinul cuplat zootehnic (SCZ).

  Propunerea pentru înființarea fermelor de elită datează din anul 2016 când Agrointeligența-AGROINTEL.RO a informat în premieră despre această nouă subvenție propusă pentru oieri. Se pare că anul 2019 va fi unul în care schema cea nouă va fi pusă în practică iar crescătorii de ovine ar putea să primească banii până la finalul anului, conform promisiunii ministrului agriculturii, Petre Daea.

  Despre fermele de elită Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici:

  Cum se vor schimba regulile subvențiilor pentru ovine în 2017

  Subvenție de 47,5 euro pe cap de ovină? Calculele care dau peste cap sprijinul cuplat pe 2016

  Plata se va face după prima rectificare bugetară din acest an

  ”Pentru a elimina orice nemulțumire între oieri am revenit cu aceeași propunere de a nominaliza fermele de elită tocmai în ideea ca cei care desfășoară o activitate printr-un program de ameliorare să poată beneficia de o sumă pe cap de animal fără să afecteze bugetul de bază, spre exemplu pe Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ). Și atunci a rămas ca până pe 28 februarie să depunem fiecare asociație criteriile de eligibilitate pentru a putea da drumul programului cât mai repede. Probabil că banii îi vom primi undeva spre sfârșitul anului la rectificarea de buget. Acum ei nu sunt prevăzuți în bugetul actual. Dar clar noi ne dorim ca schema să funcționeze din acest an 2019 iar ea să fie notificată către Bruxelles ca din 2021 să poată fi alocată ca o măsură de sprijin în sectorul zootehnic din fonduri europene și nu din bani naționali”, ne-a dezvăluit Ionică Nechifor preşedintele Asociaţiei Moldoovis şi secretar general al Federaţiei Romovis care a participat luni – 25 februarie la o întâlnire organizată de Ministerul Agriculturii.

  Ideea privind fermele de elită a plecat de la faptul că activitatea de ameliorare impune lucrări de testare și selecție, pe un număr de generații de animale, pentru a putea obține rezultate uneori destul de greu de cuantificat și nu are finalitate imediată. Acesta este motivul pentru care crescătorii nu sunt întotdeauna fideli lucrărilor de ameliorare, fiind o activitate de acuratețe sporită și volum mare. Aceasta impune proiecția unui viitor act normativ, care să sprijine strict animalele de reproducție (ferme de elită) pentru a spori interesul crescătorilor pentru ameliorarea animalelor.

  Așadar până la 28 februarie 2019 fiecare asociație, conducătoare a unui registru genealogic, a transmis punctul propriu de vedere pentru a fi inițiat un act normativ cu criterii de nominalizare și funcționare a fermelor de elită, vorbind aici strict de fermele cu animale înscrise în secțiunile principale ale registrelor genealogice.

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă va ține la curent ca de fiecare dată cu noutățile privind aceste ferme care vor primi bani de la stat.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Transport ilegal de bovine, confiscat de polițiști! Zeci de vaci au fost omorâte! Ultima zi în care APIA mai primește cereri pentru subvențiile din acest an! APIA: Se depun cererile pentru ajutorul de stat la animale!

  Ultimele știri

  Fermierul și senatorul Tanczos Barna a fost confirmat cu COVID-19 și este internat cu pneumonie! Oierii îi cer ministrului Oros două demisii grele! ”S-a ajuns la abuzuri grave!” Președintele IOHANNIS a promulgat LEGEA MIROSURILOR!

  Căutare în articole