• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PLĂȚI ÎN AVANS pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE. VESTEA MINISTERULUI DAEA pentru TOȚI FERMIERII

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Plăți în avans anunțate de Ministerul Agriculturii. Printr-un proiect de Hotărâre de Guvern aflat în dezbatere pe site-ul propriu, ministerul de resort anunță că pregătește sume acordate în avans în vederea finanțării Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție și a Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol!

  Potrivit Ministerului Agriculturii, beneficiarii declarați eligibili în cadrul Programului suine și Programului avicol pot solicita acordarea unui avans de până la 30% din totalul cheltuielilor eligibile stabilite prin contractul de finanțare, cu excepția cheltuielilor deja efectuate până la data solicitării avansului. Acordarea avansului se face doar în condițiile depunerii documentelor prevăzute de Legea nr. 195/2018 sau de art.12 din Legea nr.227/2018 și după verificarea pentru conformitate a acestora.

  Plăţile în avans se pot efectua într-o singură tranşă sau în mai multe tranşe periodice, în funcţie de prevederile contractuale şi în corelaţie cu graficul de îndeplinire a contractului respectiv.

  În cazul în care acordarea avansului se efectuează în mai multe tranşe, valoarea însumată a acestora nu poate depăşi 30% din valoarea totală a contractului. După acordarea avansului, indiferent de data de încasare, beneficiarii justifică utilizarea acestuia până la data de 31 decembrie a anului în care a fost acordat, dar nu mai târziu de ultima cerere de plată, prin facturi fiscale însoțite de documentele care atestă plata contravalorii acestora.

  La efectuarea plăţilor solicitate spre decontare, avansurile acordate vor fi deduse din sumele cerute la decontare. Se admit plăţi efective pe parcursul derulării proiectului în cuantumurile prevăzute în situațiile de lucrări, cu condiţia recuperării din fiecare astfel de plată a unei cote – părţi cel puţin egale cu procentul în limita căruia a fost acordat avansul, până la recuperarea integrală a acestuia.

  În cazul în care avansul se acordă în tranşe, acordarea unei noi tranşe de avans se face numai după ce tranșa de avans acordată anterior a fost justificată integral sau recuperată din sumele cerute la decontare. Sumele reprezentând plăţi în avans, efectuate potrivit prevederilor prezentei hotărâri şi nejustificate cu documente de plată până la sfârşitul anului, în condiţiile prevederilor contractuale, vor fi recuperate de către instituţia publică care a acordat avansurile şi se vor restitui bugetului din care au fost avansate.

  Recuperarea sumelor solicitate la decontare se face cu perceperea dobânzilor şi penalităţilor de întârziere existente pentru creanţele bugetare, calculate pentru perioada de când s-a acordat avansul şi până în momentul recuperării. Sumele reprezentând avansuri sunt supuse controlului financiar preventiv, precum şi celorlalte reglementări privind efectuarea cheltuielilor din fondurile publice.

  Atenție! Beneficiarii cărora li s-a acordat avans, justifică utilizarea acestuia până la data de 31 decembrie a anului în care a fost acordat, prin facturi fiscale însoțite de documentele care atestă plata contravalorii acestora.

  Reamintim că în Ședința de Guvern din data de 30 ianuarie 2019 a fost aprobată Ordonanța de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 195/2018 privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie și Ordonanța de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2018 privind aprobarea Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creștere în sectorul avicol.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Doi hoţi de animale au fost prinşi şi încătuşaţi în câmp, în timp ce fugeau cu trei vaci şi doi cai! Caz de infectare cu COVID-19 la MADR. Daniel Botănoiu: ”Ar fi vorba despre o angajată de la PNDR” România, în topul țărilor cu cele mai mari vânzări la pesticide!

  Ultimele știri

  Adrian Oros: Fermierii ne-au cerut să plătim despăgubirile de secetă până pe 30 iulie! Proiect MADR: Testele pentru genotiparea berbecilor – GRATUITE până la sfârșitul anului! TRANSMISIE VIDEO: Ziua Câmpului SAATEN UNION și RAPOOL din platforma de la Drajna

  Căutare în articole