• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PLĂȚILE PE PĂȘUNE: TERMENE-LIMITĂ OBLIGATORII pentru BANII APIA!

  agrointeligenta.ro -

  Termene importante pentru subvenții! Notați aceste date pentru a încasa toți banii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune care sunt documentele doveditoare și termenele la care trebuie să le depuneți la APIA pentru Campania 2019 care a demarat la 1 martie și se va încheia, fără penalizări, pe data de 15 mai.

  Citiți și: Subvenția APIA pe pășunea comunală: Condițiile pentru fermierii și asociațiile care cer plata pe islaz

  Pajisti permanente – termene de depunere a documentelor doveditoare care atestă efectuarea activităţii agricole

  Pentru persoane fizice

  Fermierii crescători de animale, care au declarant parcele cu Pajiști Permanente PP – cod de cultura 604,607,606,609,610,611,660 si/sau 661, si nu respecta încărcătura UVM/ha, va prezenta unul din aceste documente:

  – declarațiile privind depozitarea fânului si/sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol), până la data de 15 octombrie a anului de cerere curent. În cazul în care proprietarul de pajişte permanentă nu asigură încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha, iar activitatea agricolă minimă constă în asigurarea unui cosit anual pe pajiştile permanente aflate în proprietate- declarațiile privind depozitarea fânului si/sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, care vor fi prezentate în perioada 15 iunie-1 august.

  PP -„pajişti permanente” înseamnă terenurile utilizate ca pășune sau fâneață, potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) lit. h) din OUG nr. 3/2015 cu modificările şi completările ulterioare. Pajiști permanente înseamnă pășuni permanente și fânețe permanente care reprezintă terenuri consacrate producției de iarbă și de alte plante furajere erbacee cultivate sau spontane care nu au făcut parte din sistemul de rotație a culturilor din exploatație timp de cel puțin cinci ani; această noțiune poate include și alte specii, precum arbuștii și/sau arborii, bune pentru pășunat, cu condiția ca iarba și alte plante furajere să rămână predominante.

  Pentru fermierii persoane juridice, care dețin animale şi nu asigură încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha, iar activitatea agricolă minimă constă în asigurarea unui cosit anual pe pajiştile permanente aflate în proprietate.

  – documentele contabile de gestiune pentru depozitarea fânului pentru consumul cu animalele deținute, se vor depune până la data de 15 octombrie a anului de cerere curent.

  Pentru formele de organizare asociaţii şi composesorate care nu respectă încărcătura de UVM/ha, cu animalele membrilor şi activitatea agricolă minimă constă asigurarea unui cosit anual, în perioada 15 iunie-1 august.

  – facturile valorificării fânului și/sau documente contabile de gestiune privind depozitarea fânului pentru consumul cu animalele deținute și/sau centralizatorul repartizării fânului rezultat către membrii formei asociative de proprietate, pe baza semnăturii membrilor, până la data de 15 octombrie a anului de cerere curent.

  Pentru personane juridice, altele decât asociaţiile si composesorate se verifică existenţa cel puţin a unuia dintre următoarele documente: documente contabile de gestiune, factura fiscală de comercializare.

  Documentele se depun pana la data de 15 octombrie 2019. Sintagma “conform cu originalul” şi semnătura de certificare se aplică de către fermieri pe copiile documentelor prezentate.

  Reamintim că și în 2019 fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă aceştia utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe! Cererile se depun la Centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenţie COVID-19 pentru vaci: 1.000 euro la fermele cu 5-10 capete, 7.000 de euro la peste 100 capete! Funcționarii APIA, scoși din comisiile de evaluare a secetei. Localizarea parcelelor – o problemă! Subvenție COVID-19 pentru fermele de păsări: 100 euro/UVM, termen pentru depunerea cererilor – 20 de zile!

  Ultimele știri

  Subvenția de 5 lei i-a înfuriat pe mulți oieri! ”Să vă fie rușine tuturor celor care ați hotărât acești bani pentru ciobani!” Soluția cu bor și zer: rețeta pentru îngrășământul cu care poți stropi toate legumele! Revoltă în vestul țării! Fermierii și primarii se luptă să blocheze o firmă care ar vrea să extragă gaze de șist pe ascuns!

  Căutare în articole