Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

MINISTRUL DAEA, ÎN CONTROL LA APIA! BLOCAJ LA APLICAȚIA pentru SUBVENȚII!

Ministrul Agriculturii Petre Daea, în control la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Șeful de la MADR a anunțat pe pagina sa de Facebook că s-a oprit neanunțat la unul dintre centrele agenției unde fermierii depun în această perioadă cererile pentru subvențiile agricole pe anul 2019.

În drum spre amenajarea de irigații Nedeia-Măceșu din județul Dolj, m-am oprit la centrul local APIA Turnu Măgurele pentru a vedea cum decurge depunerea de cereri unice de plată. La centrul condus de doamna ing.Mitrana Victoria, într-o ordine deplină, s-au prezentat, până la ora 12.00, 24 de fermieri din cei 39 planificați. La nivelul întregii țări, până astăzi la prânz, au fost primite 76.118 de cereri din totalul celor 89.418 programate”, a scris ministrul Petre Daea pe Facebook.

Funcționarii vizitați de ministrul Daea nu au ezitat să îi prezinte acestuia problemele cu care se confruntă, ei plângându-se de faptul că activitatea de depunere este perturbată de probleme cu softul informatic.

Domnule ministru, avem o problemă cu aplicația,am trimis mail la București, prinscreen, nu se generau PDf-urile cu hărțile și nu puteam să listăm cererile. Închisesem cererile, am rugat oamenii să aștepte vreo jumătate de oră, apoi am intrat pe alt server și până la urmă am reușit, am rezolvat toți oamenii”, i-a spus una dintre funcționarele APIA șefului de la MADR.

Vă reamintim că în perioada 1 martie-15 mai, APIA derulează campania de cereri pentru subvențiile agricole pe anul în curs. Fermierii trebuie să identifice suprafețele pe care le lucrează, iar apoi să se prezinte la centrele APIA unde, în prezența, funcționarilor agenției, să completeze cererea unică de plată.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!