• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Casa de Șmenuri “Dezbinarea”

  Vlad Macovei -

  Nu mai știți cum să aburiți fermierii! Nu mai știți ce șmecherii să mai scorniți, ca să palmați toată bătaia de joc la adresa banului public. Nu vă mai satură Dumnezeu de sinecuri și venituri babane, dosite de la bugetul de stat! Sunteți plătiți din banii contribuabililor, adică și din impozitele pe care le plătesc fermierii, și le rânjiți cu nerușinare în față, totul mascat cu lacrimi de crocodil și cu morga aia de doi bani de pe fețele voastre, că vai ce ne dăm de ceasul morții pentru soarta țăranului român. În loc să vă puneți serios pe treabă, să reușiți să înșurubați inteligent producția agroalimentară autohtonă în angrenajul național și european al economiei de piață, să sprijiniți cu adevărat fermierul, vă țineți numai de coțcării mascate cu exerciții de imagine de doi lei. Și le faceți șanț pe creier agricultorilor de dimineața până seara că le plătiți subvențiile la timp, de parcă subvențiile astea sunt pomeni pe care vă îndurați, în mărinimia voastră, le dați din banii voștri. Și le mai explicați, la mișto, fermierilor, că deficitul balanței comerciale agroalimentare este așa de mare pentru că importăm portocale și banane. Nu suntem toți proști, și sincer, campania asta patetică, cu zorzoane, spune mai degrabă ceva despre IQ-ul vostru. Și vă mai lăudați că sunteți toată ziua în dispozitiv, ce-o mai fi și ăla, sta-v-ar dispozitivul…Probabil că e un dispozitiv unde vă dosiți banii. Nu vă va mai merge multă vreme.

  Toată bataia asta de tobă goală cu Casa de Comerț “Unirea” trebuie privită de către producătorul agroalimentar, dar și de către consumator, exact ca ceea ce și este: o scamatorie de doi lei a unor Iosefini patetici ai agriculturii românești care încearcă să șmenuiască bani publici în spatele unor cuvinte pompoase și a pieptului bombat. Pentru că la o scamatorie, dragi privitori, nu trebuie să vă uitați la mâna pe care v-o flutură prin față iluzionistul, ci la cealaltă, care face, de fapt toată manevra, și unde este cu adevărat miza importantă. Prin urmare, Casa de Comerț “Unirea”, trebuie citit exact pe dos, ce vor ei să facă cu adevărat este Casa de Șmenuri “Dezbinarea”. Când zic că vor lua marfa de la fermieri, de fapt nu vor lua marfa de la fermieri. Poate doar de la unii, care sunt cuminți și pupă ghiulul. Ca să dezbinăm și mai tare mișcarea de reprezentare a fermierilor. Când vor spune că vor să pună ordine în piață, de fapt, vor să facă dezordine pentru a prospera șmenurile lor în voie. Iar Casa nu va fi, de fapt, o casă ci un Balamuc în care Napoleonii agriculturii românești vor sta, bineînțeles, pregătiți, în dispozitiv, pentru următorul tun din banii fermierilor, pentru următoarea prăduială a banului public. Și în total dispreț pentru consumatorul român, care va vedea marfă românească doar la televizor. În schimb, bananele pentru “maimuțe” (a se citi electorat captiv) vor fi aduse în țară chiar de către Casa de Șmenuri “Dezbinarea”. Acesta va fi un proiect concret, pe bune, și bine-dus la îndeplinire. Planul ascuns: să începem să dijmuim importurile agroalimentare, să devenim și noi, cei de la Casa de Comerț “Unirea”, o mică mafie, ce naiba, doar o viață avem, dă-i în mă-sa de țărani. La muncă cu ei și ciocul mic!

  Dacă vreți produse alimentare românești, cele de calitate și la un preț rezonabil, pe masa consumatorului, de ce nu aplicați Legea Supermarketurilor? Modificați ce e de modificat, dați normele alea care așteaptă de trei ani, și dați drumul la treabă. Ideea este să nu ocoliți marii retaileri, pentru că tot acolo se vor duce românii se cumpere, ci să negociați inteligent cu ei, să dați cu pumnul în masă dace e nevoie, și să aduceți prosperitate producătorului agroalimentar. Dar vouă nu vă pasă de asta, nu? Să nu uităm niciun moment unde sunt mâinile iluzionistului. Și cine vinde acum cele mai mare iluzii? Păi unii care ne certau mai acum câteva luni că ținem cu fermierul român, că e o piață liberă, că e bine să avem importuri în neștire, e competiție. Da, le plăcea capitalismul, dădeau lecții. Acum sunt cu buzele unse, bine mersi, în raiul bugetar gata să cheltuie sute de milioane de euro din bani publici pe niște golănii scandaloase. Căci scandal (public, administrativ, politic, juridic) va fi până la urmă, să nu aveți nicio îndoială! Pentru că îi puteți păcăli pe unii fermieri tot timpul (cei care se lasă cumpărați, Iudele, să le zicem), îi puteți păcăli pe toți fermierii, o perioadă de timp (majoritatea de bună-credință care au sperat că veți ține cu ei). Dar nu îi veți putea păcăli pe toți, tot timpul! Oricâte Camere de Șmenuri “Dezbinarea” ați face!

  PS: Ne vedem în această seară, în direct, de la orele 19.00 la emsiunea “Forța Fermierilor cu Vlad Macovei”, pe pagina de Facebook Agrointeligența și pe www.agrointel.ro. Dezbatem toate problemele la zi din agricultură, aveți posibilitatea să vă spuneți păsul.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Tractor cuprins de flăcări pe câmp, în timp ce efectua lucrări agricole Fermier amendat cu 6.000 de lei de către inspectorii de la Garda de Mediu Ministrul Mediului a semnat ordinul prin care fermierii pot fertiliza și în perioadele de interdicție!

  Ultimele știri

  FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei – 3 martie 2021 Calendarul subvențiilor APIA în 2021: plăți și termene obligatorii pentru fermieri Malagrow lansează un nou concurs pentru producători: ”Made in Romania”