Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ȘEF APIA – ANUNȚ IMPORTANT despre SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Un șef din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vine cu informații utile pentru fermierii care doresc să acceseze schemele de subvenții pentru acest an.

Fermierii care doresc să aplice la schemele oferite de APIA, în această primăvară, pot accesa direct platforma IPA Online unde au posibilitatea de a vizualiza modelul cererilor şi de a se informa în legătură cu schemele de plată la care se califică.

În acest mod, fermierii se pot documenta corect asupra modului de completare şi depunere a cererilor pentru subvenţiile solicitate şi pot merge pregătiţi şi informaţi la ghişeele centrelor APIA de care aparţin pentru a solicita schemele de plată la care sunt eligibili.

“Modelul cererii care se depune la APIA se găseşte în IPA Online. Această aplicaţie poate fi deschisă de orice fermier pentru a o consulta şi analiza punct cu punct şi pentru a vedea exact ce scheme de plată poate solicita şi la care se califică la regiunea respectivă. Fermierii au astfel posibilitatea să analizeze temeinic şi pe îndelete fiecare paragraf ca atunci când vine la APIA el să fie în cunoştinţă de cauză vizavi de tot ceea ce doreşte să acceseze în anul acesta”, a declarat directorul APIA Caraş-Severin, Dumitru Stepănescu pentru radioresita.ro.

Potrivit şefului instituţiei cărăşene, logarea în platforma IPA Online se face cu codul numeric personal al fiecărui fermier înregistrat la APIA.

Fermierii care nu au acces la calculator de acasă, pot solicita ajutorul angajaţilor primăriilor sau Registrului Agricol de care aparţin.

 

 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!