• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SE ÎNTÂMPLĂ ACUM LA APIA! FERMIERII AȘTEAPTĂ PE HOLURI, SISTEMUL E BLOCAT!

    agrointeligenta.ro -

    Cererile pentru subvenții sunt preluate foarte greu în acest moment la toate centrele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din țară. Fermierii care au avut programare la primele ore ale dimineții pentru depunerea cererii unice ne-au sesizat telefonic că procesul este foarte greoi din cauza aplicației care face imposilibă digitizarea parcelelor și înregistrarea dosarului la APIA.

    IPA-online, aplicația pusă la dispoziția fermierilor de către APIA prin intermediul căreia solicitanții de plăti directe UE au posibilitatea de a realiza online operatiunea de digitizare a parcelelor, stabilindu-și astfel declarația de suprafață, se blochează constant sau merge foarte greu în acest moment. ”Ritmul este foarte lent, trebuie sa stai după aplicație. Efectiv ne-am strâns foarte mulți fermieri pe holuri și așteptăm. Funcționarii fac tot ce pot dar dacă nu îi ajută aplicație degeaba au bunăvoință”, ne-a declarat un fermer din județul Suceava care este programat astăzi pentru depunerea cererii unice.

    Pentru a se convinge reporterii Agrointeligența-AGROINTEL.RO au verificat online dacă aplicația funcționează dar au întâmpinat mesajul pe care îl inserăm mai jos:

    Este a doua săptămână la rând când sistemul informatic de la APIA pune probleme la depunerea cererilor. Situația ne-a fost semnalată de fermierul Costel Pohrib care joia trecută s-a prezentat în fața funcționarilor

    ”Deși sunt programat pentru declarația APIA 2019 împreună cu nenumărate alte persoane calculatoarele sunt nefuncționale la această oră (9:15). Situația a fost identică și ieri, iar situația a fost remediată în jurul prânzului. Pe toate paginile invitației și pe toate ușile și avizierele se cere în cel mai insistent mod să se respecte data și ora programată pentru a nu se „aglomera” sistemul, însă chiar și așa sistemul nu funcționează. Bătaie de joc, să văd cum mai țipă Ministrul Agriculturii să se vină la data programată când sistem e varză. Ministrul țipă că pune lacătul pe 15 mai dar mai bine ar țipa la funcționării responsabili de funcționarea sistemului informatic. Se pare că nefuncționarea a sistemului informatic este generala, în toată țara. Dacă noi fermierii ne respectăm ora indicată, iar ei știu că în această perioadă sunt făcute înregistrări, cât de mare poate fi nesimțirea să nu se pună la punct funcționarea în parametri optimi ai sistemului de înregistrare. Acum câțiva ani dădeau vină că vin multi odată, fără programare și se blochează sistemul, dar de fapt și atunci și acum sistemul e aceeași stare de nefuncționalitate. Nu mă aștept să apară în media că în continuare sistemul informatic APIA este nefuncțional și pune oamenii pe drumuri și cu banii primiți cu mari, mari întârzieri. Să le fie rușine!”, ne-a transmis fermierul Costel Pohrib.

    De astăzi depun cererile și fermierii care lucrează peste 10 hectare de teren agricol

    Veronica Topor – director executiv adjunct APIA Hunedoara a dezvăluit recent cum vor decurge programările în perioada următoare: ”Conform comunicatelor, ca și anul trecut, primim până în data de 25 martie fermierii până în 10 hectare. După data de 25 martie primim fermierii peste 10 hectare și sperăm că de la 1 aprilie să primim și fermierii cu sectorul zootehnic”, a arătat Veronica Topor.

    Vă reamintim că depunerea cererilor unice a debutat pe 1 martie și se va putea face, fără sancțiuni pentru întârziere, până pe 15 mai inclusiv. În paralel, funcționarii APIA lucrează la finalizarea plăților pentru Campania APIA 2018 unde mai sunt de virat fermierilor Ajutoarele Naționale Tranzitorii și Sprijinul Cuplat Vegetal. Au mai rămas la plată și beneficiarii cu situații speciale, precum cei care au avut controale sau transferuri de exploatații și la care verificările nu sunt încă încheiate.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații