• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PUIUL FERICIT de la Agricola s-a decolorat. Care este EXPLICAȚIA PRODUCĂTORULUI!

    Ramona Dascălu -

    „Puiul fericit” de la Agricola S.A. a devenit și mai faimos după ce, pe rețelele de socializare, o femeie a postat imagini cu puiul pe care ar fi plătit 40 de lei și care, după două ore de stat în saramură, s-ar fi decolarat. Din galben, culoarea specifică puilor de țară, pielea puiului a devenit albă, la fel ca cea a tuturor ceilalți pui care se găsesc peste în comerț, însă la un preț mult mai mic.

    Femeia a cerut explicații producătorului Agricola S.A., care într-un răspuns oferit clientei dă asigurări că  „această culoare a puiului este rezultatul exclusiv al hrănirii naturale și că nu utilizăm nicio substanță artificială în hrana puilor”.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă prezintă integral postarea Cătălinei Anghel, cea care a cumpărat „Puiul Fericit” și s-a confruntat cu această situație:

    „Mă mănâncă degetele de nervi, nu pot să nu scriu. Azi am râs isteric. De ce? Pentru că unii umblă cu cioara vopsită sau…puiul vopsit, cum vreți să spuneți. Și încă pe bani buni, pe banii proștilor ca mine.

    Eu împăcată că mănânc sănătos, mă duc și cumpăr Puiul Fericit. Dau 40 lei pe el cu gândul că na, scrie că e crescut natural și că: ” are chiar culoarea puiului de altădată, crescut ca la curte”. De dimineață pun o pulpă la saramură pentru 2 ore (o cană cu apă și 2 lingurițe de sare, nimic altceva). Când să-l scot ca să-l gătesc, surprizăăă! Puiul s-a decolorat. Nu mai este “galben ca cel de curte” ci în pete ca dalmațianul.

    Ei și mă întreb cum li se permite acestor impostori să mintă cu atâta nonșalanță „,  este postarea care a devenit virală în mediul online. 

    Femeia nu s-a mulțumit însă doar să povestească și prietenilor virtuali ce i s-a întâmplat, ci a fost hotărâtă să afle și explicația companiei care produce „Puiul fericit”, către care a și trimis un mesaj: „Bună ziua! Mă confrunt cu o problemă legată de calitatea cărnii puiului fericit. Ieri am pus la saramură o pulpă de pui și când am vrut să o gătesc, am constatat că s-a decolorat în pete. Pur și simplu se curăță culoarea de pe suprafața pielii. Menționez că gătesc des pui de țară în același mod și nu mi s-a întâmplat așa ceva până acum. Îmi doresc să primesc de la dumneavoastră un răspuns pertinent, pe care ulterior să-l fac public. Postarea mea de pe facebook care conține și poze a luat o amploare neașteptată, dar pe bună dreptate. Mă consider un client păcălit, această culoare fiind nenaturală și aștept cu interes răspunsul dumneavoastră”.

    Răspunsul din partea Agricola SA, compania care produce „Puiul fericit”, nu a întârziat să apară:

    „Culoarea galbenă a acestui pui (rasa Hubbard, cu creștere lentă), crescut în medie 60 de zile, vine din hrana 100% vegetala (din care 70% porumb și grâu, soia, srot de floarea soarelui, gluten de porumb, făină de galbenele, minerale).

    Putem observa această culoare gălbuie, în comparație cu puiul așa-numit industrial, la nivelul epidermei (stratului exterior al pielii), sub piele, sub formă de grăsime (distribuită anatomic în proporții diferite, de exemplu mai multă și mai galbenă pe interiorul pulpei, decat pe exteriorul acesteia) și chiar în țesutul muscular (în carne). Oricine a consumat acest pui în ultimii ani s-a putut convinge de calitatea intrinsecă a cărnii.

    Epiderma, stratul superficial de la suprafața tegumentului, în contact cu mediu acid, mediu salin sau chiar cu apa peste o anumită temperatură (la opărire de exemplu), suferă transformări. Acest fenomen se poate observa într-o mai mare sau mai mică măsură la orice tip de carne.

    Vă asigurăm că această culoare a puiului este rezultatul exclusiv al hrănirii naturale și că nu utilizăm nicio substanță artificială în hrana puilor.

    Marinel Iacob, director MQ Agricola, medic veterinar”, se arată în mesajul trimis de Agricola S.A., potrivit femeii care s-a declarat nemulțumită de calitatea produsului „Puiul fericit”.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier Cum sunt păcăliți românii care cumpără brânză din piețe și magazine Noua Zeelandă va exporta în UE, fără taxe, carne de vită, de miel și lactate. Acordul de liber schimb, în vigoare de la 1 mai

    Ultimele știri

    Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte De ce merită să fie semănat hibridul de porumb Jumbo 48, de la Rodbun Marcel Ciolacu tranșează problema închiderii supermarketurilor în weekend: „Nu este oportun”