• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AGRICULTURĂ ECO. PRODUSELE AGRO-EST pe care FERMIERII BIO SE POT BAZA!

    agrointeligenta.ro -

    Agricultura ecologică prinde din ce în ce mai mult în România. Este o tendință bine dezvoltată în alte țări și care încearcă să-și facă loc și în fermele de la noi. Scopul acestei agriculturi este de a produce produse agroalimentare proaspete și autentice, care să respecte toate normele referitoare la mediu. Aceste norme sunt incluse atât în legislația comunitară, cât și în cea națională. Agro-Est Muntenia, compania care a dezvoltat un puternic portofoliu de biostimulatori și fertilizanți foliari, face pași importanți în agricultura ecologică.

    Compania cu capital 100% românesc comercializează 3 produse destinate acestui tip de agricultură și care nu conțin azot, fosfor sau potasiu. Vârful de gamă este Ecklomar, un produs care conține 92% extract de alge marine, mai precis, din algere Ecklonia maxima. Fitohormonii și substanțele active din aceste alge au un efect puternic de biostimulare asupra plantelor în perioada de vegetație. Ecklomar se aplică atât pe culturile de câmp, cât și pe pomii fructiferi și pe culturile de legume, iar doza recomandată este 2-3 litri pe hectar.

    Beet este un alt produs comercializat de Agro-Est Muntenia. Cum îi spune și numele, componentele sunt extrase din sfecla de zahăr, iar acestea îmbunătățesc construcția plantelor dezvoltate și le ajută să treacă de situațiile de stres. Conținutul de aminoacizi liberi de 7.8%, de extract humic de 31.2% și de materie organică de 52% dau o mână importantă de ajutor în nutriția plantelor. La culturile horticole, la legume și la pomii fructiferi se aplică în doză de 15-20 litri / hectar.

    Al treilea produs Agro-Est Muntenia destinat agriculturii ecologice este Glaucus, cu un conținut egal de acid gluconic și cupru, 7,15%. Cuprul este un element esențial în reglarea transportului fotosintetic, participă la formarea proteinei și a vitaminei A. În plus, ajută la vindecarea țesuturilor rănite. La vița de vie și la pomii fructiferi se aplică între 2-2,5 l / ha, iar la grâu 1,5-2 l / ha. Principalele avantaje ale folosirii acestor produse sunt reprezentate de producțiile eco, dar și de cantitatea și calitatea acestora. Scopul agriculturii ecologice este acela de a oferi consumatorului produse fără reziduuri de pesticide, cu o calitate nutrițională mai bună.


    Te-ar mai putea interesa

    Principalele teme din agricultura ecologică de la nivelul UE, dezbătute la Madrid Cum se produce porumbul siloz bio, baza furajării vacilor de lapte din fermele Silvania Bio Plante capcană și benzi înierbate – mijloace de sporire a gradului de reziliență în culturile ecologice

    Ultimele știri

    Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: ”Dau banii înapoi!” Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Sătenii din mai multe comune au interzis să își mai taie porcii timp de 7 zile