Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ANUNȚ APIA: FERMIERII AU TERMEN 15 ZILE pentru A-ȘI SALVA SUBVENȚIILE!

Oficial de la APIA! După ce Agrointeligența – AGROINTEL.RO a semnalat în premieră situația fermierilor care au rămas fără subvenții după ce li s-au radiat PFA-urile sau II-urile, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) vine cu informați utile privind pentru acești beneficiari care au un termen fix pentru a-și clarifica situația la plăți. Informarea APIA vine la câteva zile după ce AFIR a clarificat modul în care acelti fermieri își pot salva proiectele pe fonduri europene.

Citiți și: PDA-uri și II-uri, radiate din oficiu! Fermierii lăsați fără subvenții și fonduri europene

APIA aduce la cunoștință beneficiarilor sprijinului financiar aferent Campaniei 2018, constituiți ca persoană fizică autorizată (PFA) și ca întreprindere individuală (II.), că au obligativitatea ca pentru autorizarea la plată, să se conformeze prevederilor Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, intrată în vigoare la data de 17.01.2017.

”Potrivit acesteia, persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale au avut obligația îndeplinirii condiției privind numărul maxim de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN, respectiv maximum 5 clase pentru P.F.A. și maximum 10 clase pentru Î.I., nerespectarea acestor prevederi constând în radierea din Registrul Comerțului începând cu 18 martie 2019”, arată oficialii APIA.

Fermierii au termen 15 zile pentru a-și salva subvențiile

”Adresăm rugămintea beneficiarilor APIA, constituiți ca PFA și II, care se regăsesc în situația descrisă mai sus, ca în termen de 15 zile de la data radierii la Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), să depună la Centrele Județene/locale APIA o declarație privind radierea PFA prin care s-a solicitat sprijin la APIA și documentele aferente (certificat de radiere), precum și, după caz, forma de organizare actuală (PF, II, IF, PFA), contul actual, documentele aferente noii forme de organizare (eliberate de Oficiul Național al Registrului Comerțului)”, arată oficialii APIA.

Lista PFA-urilor și II-urilor ce au fost sau urmează să fie radiate dacă nu se conformează legislației în vigoare poate fi vizualizată accesând site-ul ONRC: https://www.onrc.ro/index.php/ro/legea-182-2016.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!