Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ȘEFUL APIA ANUNȚĂ BANII PLĂTIȚI PÂNĂ ACUM pentru SUBVENȚII!

Sumele care au fost virate în conturile fermierilor de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Șeful APIA a anunțat prin intermediul Agrointeligența-AGROINTEL.RO care sunt sumele la zi care au fost autorizate pentru fermierii români!

”Ieri 1 aprilie am avut 6.688 de fermieri autorizati la plată cu suma de 15,86 milioane de euro. În total autorizat până la 1 aprilie pentru Campania 2018 avem 2,251 miliarde de euro. Astfel, din bugetul FEGA, plățile directe avem 1,642 milioane de euro, FEADR, plățile compensatorii 317,60 milioane de euro, Bugetul Naţional 1, cofinanţare pentru FEADER: 63,15 milioane de euro și Bugetul Naţional: 227,88 milioane de euro. Acestea sunt plățile la zi pentru Campania 2018”, ne-a declarat Adrian Pintea.

APIA a anuntat cuantumurile pentru toata schemele din Campania 2018, singura plată rămasă fiind cea pentru Sprijinul Cuplat vegetal. Mai sunt și fermieri cu situații speciale în urma controalelor sau a transferurilor de exploatații, beneficiari care nu au fost încă autorizați la plata din sistemul APIA.

Fermierii care au cerut Sprijin Cuplat Vegetal (SCV) în Campania 2018 nu se numără printre norocoșii care primesc banii pentru subvenții în această perioadă. Motivul este legat de respectarea unor termene-limită, care ajung până în luna mai, la care producătorii agricoli trebuie să prezinte la APIA o serie de documente justificative pentru încasarea banilor. De abia după ce și ultimul fermier a depus actele, APIA poate calcula cuantumurile acordate pe hectar și poate da drumul banilor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!