Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ȘEFUL APIA ANUNȚĂ BANII PLĂTIȚI PÂNĂ ACUM pentru SUBVENȚII!

Sumele care au fost virate în conturile fermierilor de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Șeful APIA a anunțat prin intermediul Agrointeligența-AGROINTEL.RO care sunt sumele la zi care au fost autorizate pentru fermierii români!

”Ieri 1 aprilie am avut 6.688 de fermieri autorizati la plată cu suma de 15,86 milioane de euro. În total autorizat până la 1 aprilie pentru Campania 2018 avem 2,251 miliarde de euro. Astfel, din bugetul FEGA, plățile directe avem 1,642 milioane de euro, FEADR, plățile compensatorii 317,60 milioane de euro, Bugetul Naţional 1, cofinanţare pentru FEADER: 63,15 milioane de euro și Bugetul Naţional: 227,88 milioane de euro. Acestea sunt plățile la zi pentru Campania 2018”, ne-a declarat Adrian Pintea.

APIA a anuntat cuantumurile pentru toata schemele din Campania 2018, singura plată rămasă fiind cea pentru Sprijinul Cuplat vegetal. Mai sunt și fermieri cu situații speciale în urma controalelor sau a transferurilor de exploatații, beneficiari care nu au fost încă autorizați la plata din sistemul APIA.

Fermierii care au cerut Sprijin Cuplat Vegetal (SCV) în Campania 2018 nu se numără printre norocoșii care primesc banii pentru subvenții în această perioadă. Motivul este legat de respectarea unor termene-limită, care ajung până în luna mai, la care producătorii agricoli trebuie să prezinte la APIA o serie de documente justificative pentru încasarea banilor. De abia după ce și ultimul fermier a depus actele, APIA poate calcula cuantumurile acordate pe hectar și poate da drumul banilor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


9 comentarii

    1. Corect D-le Aurel, am telefonat la APIA și pe 24 am fost autorizată la plata dar banii 0,din cunoștințele mele mulți au luat deja ANT pe bovine, eu așteeeept.

  1. O parte dintre cei de la teledetectie au luat banii cu saptamani in urma. Eu inca astept de mi se lungesc ochii. De ce aceasta discriminare? Pe ce criterii te ‘pedepsesc’ pesedistii si nu iti dau banii cand ai nevoie de ei ca sa-ti continui activitatea?

  2. Noi astia cu situatii speciale văzute numai de teledetecția voastră nu ne mai întreabă nimeni nimic sa ne rezolvați situația. Va ma votează dracu de incompetenți. Ați căutat nod in papură numai sa nu ne dati bani ca nu aveti, hoților. Pana in iunie mai aveți timp să ne duceți cu zaharelul, și se strânge lațul.

  3. Văd că insistați cu aberațiile celor de la Apia că m-ai sunt fermieri de adus documente.Pai NUMAI ESTE NIMENI de adus facturi.De ce nu îl întrebați pe domnul Pintea câți fermieri mai sunt de adus documente.Dar cei de aici îi cântați in strună directorul și publicați toate minciunile ce le aruncă el la fermieri.De ce nu vb pe documente? Dar directorul își încasează salariul baban luna de lună iar noi plătim dobânzii la băncile de la care am luat bani pt înființarea culturilor…

Scrie un comentariu