Ştiri agricoleViaţa la ţară

Satul din România terorizat de câini. Oier: ”Mi-au ucis 50 de animale într-o singură noapte!”

Sursă foto: www.aradon.ro

Un sat întreg, sub teroare câinilor vagabonzi care ucid animalele pe capete! Locuitorii au ajuns la capătul puterilor după ce zeci de câini vagabonzi îi terorizează pe oameni, iar ultima „ispravă” a patrupedelor a cauzat pagube uriaşe: peste 100 de oi au fost omorâte de câini, iar alte zeci au fost rănite.

Oamenii din satul arădean Adea, care aparţine de comuna Sintea Mare, spun că marea majoritate a câinilor vagabonzi au ajuns în satul lor aduşi din alte părţi, abandonaţi pe câmp. În căutare de hrană, aceştia s-au apropiat de sat, iar acum localnicilor le este frică şi să îşi mai trimită copiii la şcoală.

Potrivit celui mai recent păgubit, un proprietar de oi din sat, în ultimele luni au fost vreo cinci atacuri ale câinilor în stânele de oi. Ultimul dintre atacuri petrecut în noaptea de luni spre marţi, s-a soldat cu moartea a aproximativ 50 de oi şi cu rănirea altor animale. În total, în toate atacurile, peste 100 de oi au fost omorâte. „Câinii au intrat în grajd pe la 4:00 dimineaţa şi le-au nenorocit. Mă doare sufletul când le văd. La 74 de ani să vin să dorm cu oile în grajd să nu mi le mai atace câinii? Să le păzesc?”, a spus ciobanul păgubit, potrivit www.aradon.ro. Acesta a chemat şi Poliţia, care a deschis un dosar de cercetare penală. Dar este foarte greu de identificat care au fost câinii criminali şi dacă aceştia sunt unii cu stăpâni sau sunt vagabonzi.

Interpelat pe marginea acestui subiect, primarul comunei, Valentin Erdos, le-a spus jurnaliștilor de la www.aradon.ro că nu are soluţii. „Am anunţat autorităţile judeţene despre situaţia din Adea, iar acestea mi-au recomandat să amenajăm un adăpost pentru câinii vagabonzi. Dar primăria nu are fondurile necesare pentru o asemenea investiţie”, a spus primarul.

Drept urmare, cel mai probabil, situaţia va continua la fel ca şi până acum: câinii, liberi şi periculoşi pe străzi, oamenii, cu frica în sân.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!