Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

BANII APIA, ÎN CONTURI: ANUNȚUL PREMIERULUI DĂNCILĂ despre PLĂȚILE FERMIERILOR!

Bani pentru subvenții, în conturile Ministerului Agriculturii. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat astăzi, miercuri 3 aprilie, în debutul ședinței săptămânale de Guvern că 125 de milioane de euro de la Uniunea Europeană au intrat în țară, ca sumă rambursată pentru subvențiile plătite din bugetul României.

”Continuăm să oferim fermierilor subvențiile la timp. Chiar astăzi au intrat în conturile României aproximativ 125 de milioane de euro de la Uniunea Europeană. Ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea, m-a informat că procesul de depunere a cererilor unice de plată decurge conform calendarului. Până la această dată, au depus cereri peste 340.000 de fermieri, cu 16.150 mai mulți decât anul trecut. Este un semn bun, care arată că măsurile luate de Guvernul României sunt apreciate de fermieri, fapt ce ne dă încredere că și acest an va fi un an bun pentru agricultură”, a anunțat Dăncilă.

Aceasta a făcut referire și la decizia luată de Comisia pentru agricultură din Parlamentul European de eliminare a plafonării obligatorii a subvențiilor. ”Vreau să salut decizia luată de Comisia pentru agricultură din Parlamentul European de eliminare a plafonării obligatorii a subvențiilor. Soluția adoptată, pe care România a susținut-o puternic, aduce avantaje atât marilor fermieri, cât și fermierilor mici și mijlocii din Uniunea Europeană„, a mai completat șefa Guvernului.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!