• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Centre de sacrificare a mieilor, la cererea crescătorilor de ovine

    agrointeligenta.ro -

    Măsuri pentru oierii care vor să vândă miei în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale. La nivel local autoritățile decid rând pe rând, județ cu județ, să vină în ajutorul ciobanilor și să avizeze temporar centre de sacrificare.  Cel mai recent anunț a fost făcut de Direcția Agricolă Hunedoara care le comunică oierilor că s-au luat măsuri pentru înființarea mai multor centre de sacrificare ce funcționează în perioda 15-28 aprilie 2019, în intervalul orar 07:00-17:00. Atenție însă! Avizarea acestor centre, indiferet de județ, se face doar în anumite condiții.

    ”În contextul apropierii Sărbătorilor Pascale vă comunicăm o serie de clarificări transmis dee către Autoritatea Națională Sanitar veterinară și pentru Siguranța Alimentelor la solicitarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltdrii Rurale cu privire la organizarea locurilor temporale pentru sacrificare miei. Autoritățile publice locale (primării/prefecturi) pot solicita în scris DSVSA județene organizarea unor asemenea locuri, unde fermierii/crescătorii de ovine să poată sacrifica mieii. Decizia privind organizarea activității în aceste locuri revine DSVSA județeană. În luarea unei decizii DSVSA va avea în vedere următoarele aspecte: existența unei distanțe mari față de cel mai apropiat abator autorizat sanitar veterinar; sacrificarea unui număr mare de miei, care depășesc capacitatea proiectată a abatorului, în cazul în care există în zonă;asigurarea la nivel local a unui număr suficient de personal veterinar permanent. Funcționarea locurilor temporare de sacrificare va fi permisă numai în perioada 15-28 aprilie 2019, în intervalul orar 07:00-17:00”, anunță Direcția Agricolă Hunedoara pe site-ul propriu.

    Iată lista centrelor temporare de sacrificare din județul Hunedoara:

    Deva – centru de tăiere aparținând sc Telecerna SRL localizat la piața Deva;
    Brad – centru de tăiere aparținând Primăriei Brad localizat la piața Brad;
    Simeria – centru de tăiere aparținând SC CM Datecom SRL localizat la piața Simeria;
    Orăștie – centru de tăiere aparținând Primăriei Orăștie localizat la piața Orăștie;
    Hunedoara – centru de tăiere aparținând Primăriei Hunedoara localizat la piața Viorele;
    Petroșani – centru de tăiere aparținând Primăriei Petroșani localizat la piața Petroșani;
    Vulcan – centru de tăiere aparținând SC Agroaliment SRL localizat la piața Vulcan;
    Hațeg – centru de tăiere aparținând SC Gurmand SRL localizat în localitatea Bărăștii Hațegului.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO le recomandă oierilor să se adreseze autorităților locale, primării sau direcții agricole, pentru a se informa în legătură cu aprobarea unor posibile centre de sacrificare în zona/județul respectiv.

    Reamintim că ANSVSA a anunțat deja că având în vedere confirmarea scrapiei în judetele AG, CS, CT, SB, TM, HD este monitorizată circulația pe teritoriul național a ovinelor și caprinelor destinate sacrificării, respectiv a întregului traseu de la ferme sau exploatații de origine către abatoare autorizate sanitar veterinar.

    În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea şi celelalte produse de origine animală, este asigurat necesarul de personal sanitar veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.

    Pentru eficientizarea acestor acţiuni, medicii veterinari vor solicita, ori de câte ori consideră necesar, sprijinul altor autorităţi competente judeţene sau locale (Primării, Consilii Judeţene, Instituţii ale Prefectului, ANAF, ANPC, MS etc), în vederea organizării unor acţiuni comune de inspecţie şi control, în limita competenţelor stabilite prin legislaţia în vigoare şi în baza protocoalelor de colaborare încheiate cu alte autorităţi.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!