Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ȘEFUL APIA anunță CÂND SE PLĂTESC SUBVENȚIILE între 92 ȘI 269 EURO/HECTAR!

Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), vine cu vești despre plata unei importante categorii de fermieri. Blocați momentan la plată din cauza unor erori de soft, producătorii care au accesat în cererea unică din 2018 o serie de trei noi măsuri compensatorii vor urma să intre la plata subvențiilor în perioada următoare.

Începând cu anul 2018, fermierii au putut accesa trei pachete noi, din cadrul Măsurii 10 și anume: pachetul 9 – terenurile agricole importante ca zonă de hrănire pentru acvila țipătoare mică, cele cu refugii ecologice pe terenuri arabile pentru speciile de păsări comune asociate terenurilor agricole și terenurile agricole importante pentru dropie. Până la această dată, sunt cereri de ordinul zecilor și acești fermieri care au accesat aceste pachete nu au fost autorizați la plată, pachetele fiind în curs de implementare în softul informatic. Autorizarea va începe în scurt timp, suntem în faza de testări și o să le dăm drumul și la aceștia”, a declarat Adrian Pintea în cadrul emisiunii FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei.

Citiți totul despre cele trei noi pachete din plățile compensatorii în articolul: BANI ÎN PLUS pe hectar! NOILE SCHEME pe care LE PUTEȚI CERE de la APIA începând cu 2018!

De subliniat că noile scheme permit fermieri să acceseze în plus sume importante la hectar, plățile suplimentare pornind de la 93 de euro la hectar, putând ajunge la 269 de euro la hectar.

Termenul limită pentru plata subvențiilor agricole aferente anului 2018 este 30 iunie 2019.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!