• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Timpani, un fungicid cu acțiune complexă. Combate ruginile, septorioza şi făinarea la grâu și orz

    agrointeligenta.ro -

    Timpani este un fungicid complex, bazat pe combinaţia a două substanţe active – clorotalonil şi tebuconazol – ce are drept țintă septorioza dar și a celelalte boli foliare la grâu și orz, asigurând o eficienţă sporită în combaterea acestora.

    Fungicidul Timpani – principalele beneficii

    Mod de acţiune complex – acțiune multiplă, curativă și protecție de lungă durată.

    Prin combinarea celor două substanțe active: clorotalonil – cu acțiune de contact şi tebuconazol – cu acțiune sistemică, s-a urmărit controlarea bolilor foliare, în toate fazele de dezvoltare, cu eficacitate maximă şi risc minim.

    Clorotalonilul, fiind o substanță activă cu acțiune de contact, împiedică germinarea ascosporilor și picnidiosporilor oprind astfel proliferarea bolii.

    Ținând cont de acest lucru şi de ciclul de dezvoltare al septoriozei, clorotalonilul trebuie aplicat în perioada pregerminativă a sporilor de Septoria.

    Partenerul său, tebuconazolul, asigură curativitatea de contact şi sistemică. Acesta combate cu succes atât ruginile, septoria, cât şi făinarea conferind fungicidului Timpani putere de protecţie îndelungată.

    Combaterea Septoriozei (S. tritici, S. nodorum ) – una dintre cele mai distrugatoare boli

    Timpani este un fungicid special creat pentru a controla septorioza şi pentru a proteja timp îndelungat cultura împotriva bolilor foliare. Septorioza este o boală foarte prezentă în culturile de cereale, ce poate aduce pierderi de la 10% la 60% din producție.

    Timpani – alternativă importantă pentru managementul rezistenţei

    Una dintre regulile de bază ale strategiei antirezistenţă este acea de a utiliza fungicide cu mod de acţiune diferit asupra patogenilor.

    Astfel, prin modul său complex de acțiune, Timpani este un important mijloc de luptă împotriva apariției rezistenței.

    Formulare de calitate: gata pentru utilizare și ușor de amestecat cu alte substanțe.

    Timpani se pretează foarte bine la utilizarea în amestec cu alte fungicide cu acțiune diferită. Utilizat în amestec cu fungicidele strobilurine (Tazer) se va obține, pe lângă o combatere foarte bună a complexului de boli, și efectul de verde care duce la un spor însemnat de producție, atât cantitativ cât și calitativ.

    Utilizare

    La grâu, tratamentul se va aplica preventiv sau imediat ce apar primele simptome ale bolii iar cultura este în faza de dezvoltare de la primul internod și până la începutul înfloritului (BBCH 31- 61). Se pot aplica maxim 2 tratamente pe un ha de cultură într-un sezon de vegetație.

    Tratamentele se vor aplica la interval de 14-28 de zile în funcție de condițiile de vreme și de presiunea bolilor. Cantitatea de soluție (produs + apă) recomandată a se utiliza pe un ha este cuprinsă între 200 – 400 litri.

    La orz se vor aplica 1-2 tratamente în perioada în care plantele de cultură sunt în faza de dezvoltare de la primul internod până la sfârșitul formării înflorescenței (BBCH 31-59), la interval de 12-21 zile între tratamente, depinzând de condițiile de vreme și presiune a bolilor.

    Doza de aplicare este de 2 L /ha.


    Te-ar mai putea interesa

    ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!