Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Mini-vacanță la APIA. Când se reia plata subvențiilor către fermieri

Funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au liber și astăzi, marți – 30 aprilie, zi pe care urmează să o recupereze prin ore suplimentare sau prin solicitare de concediu de odihnă. Activitatea privind plățile și primirea cererilor unice se va relua, astfel abia de joi, după sărbătoarea de 1 mai.

Începând de joi, activitatea APIA va intra pe făgaș normal. Funcționarii au de finalizat analiza suprafețelor eligibile la sprijinul cuplat vegetal, iar după data de 15 mai, termen final la anumite scheme pentru prezentarea documentelor de vânzare a producției, APIA va stabili cuantumurile ce revin fiecărei scheme. Sunt așteptate mai ales plățile pentru sprijinul cuplat la lucernă, la soia, la mazăre sau fasole, la roșii în sere și solarii sau la pomii fructiferi.

Tot de joi, 2 mai se va relua și programul de primire a cererilor fermierilor, astfel că aceștia se pot prezenta la centrele APIA pentru a solicita subvențiile agricole aferente anului 2019. Termenul limită pentru depunerea cererilor fără penalizări este 15 mai.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!