• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Controale în fermele de animale. Sancțiuni uriașe și sechestru pe produse

    agrointeligenta.ro -

    Peste 8.383 de unități din sectorul alimentar (pieţe agro-alimentare, abatoare şi centre de sacrificare a mieilor cu activitate temporară, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, unităţi de vânzare cu amănuntul), au fost verificate de către inspectorii ANSVSA pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare.

    Astfel, în perioada 1 aprilie – 2 mai, ANSVSA a demarat o serie amplă de controale oficiale la nivel național având drept scop verificarea condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate consumului uman, precum şi alte alimente de origine animală și non-animală.

    În urma controalelor efectuate, deficienţele constatate de inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au fost sancționate prin aplicarea a 503 sancţiuni contravenţionale, care au însumat 1.819.360 de lei.

    Totodată au fost emise 116 ordonanțe privind suspendarea activității și 175 de ordonanțe privind interzicerea desfășurării activității unor unități.

    De asemenea, reprezentanții ANSVSA au aplicat măsuri de reținere oficială/sechestru și au dirijat către unități de neutralizare peste 8.177,24 kg de produse alimentare, precum și 72.280 de ouă, care nu erau marcate în conformitate cu cerințele legale.

    Dintre neconformităţile constatate și sancţionate pot fi menţionate următoarele:
    -comercializarea mieilor fără documente de proveniență și transportul acestora cu mijloace de transport neautorizate;
    -nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condiţiile de igienă şi de temperatură pe durata transportului produselor alimentare;
    -deficiențe privind marcarea și etichetarea ouălor;
    -deficiențe privind asigurarea trasabilității produselor alimentare;
    -depozitarea și comercializarea către consumatorul final a produselor alimentare în spații care nu au fost înregistrate/autorizate sanitar veterinar, fără respectarea condițiilor de temperatură și igienă.


    Te-ar mai putea interesa

    Programe pentru micii fermieri: 50.000 de euro pentru ferma mică, 200.000 euro pentru tinerii instalați SEEFCO: Nava Basic Island a ajuns în portul Constanța cu peste 30.000 de tone de îngrășăminte pentru fermierii români Fermierii polonezi se revoltă: Supermarketurile ne refuză marfa și preferă să vândă ouă din România!

    Ultimele știri

    KWS Gento, hibridul premium din portofoliul Agrii care redefinește performanța la porumb Fermierul Vasile Balcan a renunțat la două culturi care i-au adus pierderi în ultimii ani Autoritățile sunt în alertă! Cod Galben de inundații pe râurile din opt județe.