• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AGROmania – târg de agricultură în acest weekend, lângă Târgu Mureș. Vezi programul complet

    Ramona Dascălu -

    Prima ediție a Târgului AGROmania, care se va desfășura la Dumbrăvioara, lângă Târgu Mureș, în județul Mureș, în weekend, în zilele de 18 și 19 mai, (sâmbătă și duminică) va fi marcată de prezența la eveniment a unor importanți jucători din domeniul agriculturii, care în același timp sunt și sponsorii principali ai expoziției agricole. Este vorba despre unicul producător de tractoare românești – IRUM SA, despre singurul producător de îngrășăminte din România – Azomureș, cât și despre cea mai mare fabrică de furaje din Europa Centrală și de Est, a cărei inaugurare a avut loc în urmă cu doar câteva zile.

    Peste 100 de expozanți vin la AGROmania

    Cu peste 100 de companii din domeniul agriculturii care vor fi prezente la târg, fermierii care vor călca pragul primei ediții a AGROmania vor avea ocazia să ia legătura, în mod direct, cu producători, atât din segmentul de utilaje agricole, de inputuri, cât și de produse agroalimentare, și să afle ultimele informații și noutăți de pe piața românească.

    Tractorul românesc TAGRO, în testare la AGROmania

    Una dintre cele mai așteptate prezențe la târg este cea a producătorului de tractoare românești, IRUM SA. Cei interesați vor avea ocazia să vadă cel mai nou tractor românesc – TAGRO, conceput și realizat pe platforma IRUM Reghin din județul Mureș.

    Ne bucurăm că începând din acest an vom avea un târg local, în județul Mureș, care este dedicat în special producătorilor locali și fermierilor din județul Mureș și județele limitrofe. Noi, IRUM, ca și producător de tractoare în general, atât forestiere, cât și agricole, vom fi prezenți aici cu tot ce ține de partea agricolă, vom fi prezenți și cu noutăți – tractorul TAGRO, care este ultimul nostru proiect de mare amploare, singurul tractor românesc fabricat în România după o pauză de mai bine de 10 ani. Vom avea, bineînțeles, și tractoarele Belarus cu care suntem parteneri din 2010, vom avea și tot ce ține de partea de accesorii, zonă de utilaje de grădinărit. Sperăm ca această primă ediție să fie un succes și la următoarele ediții acest târg să crească pentru că este nevoie, fermierii au nevoie de cât mai multe evenimente de genul ăsta, unde putem interacționa direct cu ei și să schimbăm experiențe și idei„, a declarat Horațiu Morariu, director comercial al IRUM SA în cadrul conferinței Pro Economica desfășurată la Târgu Mureș.

    Prezentarea susținută în cadrul târgului de cei de IRUM SA Reghin va avea loc în cea de-a doua zi de târg, duminică – 19 mai, între orele 11:00 – 12:00.

    Azomureș, alături de fermieri și în cadrul AGROmania

    Printre expozanții de la AGROmania se numără și Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din România. Directorul general al companiei, Mihai Aniței, consideră că prin intermediul acestui târg, Azomureș va fi mai aproape de fermierii din județul Mureș, cât și din județele învecinate.

    Vrem să fim mult mai aproape de fermieri, fermierii să se întâlnească direct cu dezvoltatorii și cu traderii de cereale, cu vânzătorii de inputuri astfel încât să afle noile tehnologii, ce produse noi au mai apărut și, de ce nu, să creăm în cadrul județului Mureș, o mai bună cunoaștere a agriculturii. Vă mulțumesc încă o dată pentru că am reușit, suntem pe ultima sută de metri în organizare și sper ca după acest târg să tragem linie și să avem cât mai mulți vizitatori„, a declarat Mihai Aniței, directorul general Azomureș.

    Sămbătă, 18 mai, imediat după deschiderea oficială a târgului AGROmania, începând cu ora 14:00, va avea loc prezentarea susținută de compania de îngrășăminte – „AZOMUREȘ un punct de reper în economia locală și națională”.

    Cel mai nou furnizor de furaje, oferte pentru crescătorii de animale

    Crescătorii de animale vor avea parte de un moment de maximă importanță în cadrul târgului AGROmania, întrucât grupul UBM Feed Românoa, compania care a investit în cea mai mare fabrică de furaje pentru animale din Europa Centrală și de Sud, unitate inaugurată vineri, 10 mai, la Sânpaul, Mureș, va fi prezent la expoziția agricolă de la Dumbrăvioara. Cei interesați vor putea urmări prezentarea celor de la UBM Feed duminică, 19 mai, între orele 12:00 – 13:00.

    „Consider ca într-o zonă agricolă de o mare importanță, cum este și județul Mureș, trebuie să fie un eveniment, o platformă unde pot participa fermierii atât din zootehnie, cât și din agricultură. (…) Devenind producători de furaje, urmărim agricultura pe ambele părți, urmărim și pe partea sectorului vegetal creșterea producției vegetale, dar urmărim și partea cealaltă – zootehnia. Este foarte important ca pe lângă faptul că am auzit de foarte multe ori că România este pe primul loc la producția de porumb la nivel european, de asemenea tot pe primul loc și la producția de floarea-soarelui, la grâu și la rapiță locul patru, așadar ne-am poziționat ca și țară în topul european în ceea ce privește producția de cereale însă uităm de multe ori să discutăm la nivel local, despre județul Mureș de exemplu, care produce peste 600 de mii de tone de cereale, are efective de animale și o tradiție în zootehnie foarte importantă, așadar sunt și valori locale, există și o tradiție în agricultură, dar, eu personal cred că potențialul, perspectiva, în agricultura locală este mult, mult mai mare”, a declarat Dénes Laczkó, manager general al UBM Feed, la conferința Pro Economica.

    Programul complet al Târgului AGROmania:

    Sâmbătă, 18 mai 2019

    13:00 – 14:00 Deschidere oficială
    14:00 – 15:00 Azomureș SA: AZOMUREȘ un punct de reper în economia locală și națională. (RO)
    15:00 – 16:00 CENTI Cluj-Napoca: Oportunități de internaționalizare prin afaceri și inovare pentru firmele din Transilvania – Simona-Clara Bârsan, Director CENTI Cluj-Napoca. (RO)
    16:00 – 17:00 Lansarea volumului Agricultura(Editura Club România) – Marius Stoian (RO)
    17.00 – 18.00 Nucifere Regia SRL: Cultivăm livezi de bunăstare! – Tóth József (RO)
    18.00 – 19.00 Digitális székelyföld – Lehetőség a papíron túl – Rácz Attila (HU)

    Duminică, 19 mai 2019

    10:00 – 11:00 Mirdatod Prod SRL: Drumul brânzei Telemea de Ibănești spre Uniunea Europeană – Bumb Nicu Aurel (RO)
    11:00 – 12:00 SC IRUM SA: Noul Tractor Agricol Românesc – Ioana Cristescu – PR Specialist (RO)
    12:00 – 13:00 UBM Feed Romania SRL: Provocări nutriționale în creșterea vițeilor – Benedek Alpár, expert (HU)
    13:00 – 14:00 USAMV Cluj: USAMV CLUJ NAPOCA – TRADITIE SI MODERNITATE – Prof. dr. Roxana Vidican, Decan Facultatea de Agricultura (RO)
    14:00 – 15:00 Universitatea Sapientia Tg. Mureș – Dísznövénytermesztés helyzete Maros megyében – dr. Kentelky Endre (HU)
    15:00 – 16:00 Milvus Group: Mezőgazdaság – a természettel együtt vagy ellenében – a döntés a gazdáké – Kelemen Katalin – Papp Tamás (HU)
    16:00 – 17:00 Milvus Group: Vadkárokról másképp – Miről mesél a másik szemszög? – Domokos Csaba (HU)
    17:00 – 18:00 Povești de succes: Varga István – Cund / Suciu Petrică – Ideciu (RO-HU)

    Organizatorii AGROmania sunt Fundația Pro Economica (Kozma Monika) și Consiliul de conciliere al tinerilor din județul Mureș (Birtalan Istvan). Sponsorii principali sunt Azomureș, IRUM și UBM Feed România.

    Unde se desfășoară AGROmania

    Târgul AGROmania se desfășoară în localitatea Dumbrăvioara, județul Mureș, în apropiere de Târgu Mureș:

     


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate!

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte