Furaje, seminţe, îngrăşăminteIMPORTANTŞtiri agricole

VREMEA pentru FERMIERI: Lucrările agricole recomandate în această perioadă!

Această primăvară capricioasă dă mari bătăi de cap fermierilor români. Ei se confruntă fie cu ploi multe, fie cu diferențe de temperaturi, care au produs stres asupra culturilor. Pentru o recoltă bună la vară, agricultorii din țara noastră trebuie să aplice tratamente, pentru a proteja plantele și pentru a le readuce pe calea cea bună spre profit. Specialiștii Agro-Est au fost pe teren și au toate sfaturile pregătite pentru fermieri.

Culturile care au avut de suportat fenomene meteo extreme au mare nevoie de fungicide, dar și de câteva produse care să le scoată din stres. Plyaminol, cu doza de 1,3 litri pe hectar, este cel mai potrivit în acest moment. Și ar trebui completat cu un stimulator de creștere. GroPlan A, Evergreen și Sequential Plus sunt variantele Agro-Est Muntenia.

Plyaminol este potrivit atât la culturile afectate de secetă, cât și la porumbul și floarea-soarelui care sunt întârziate în vegetație sau răsărite, dar corozate. Pe teritoriul României sunt zone în care fosforul este blocat în sol, iar fosforul este esențial pentru creșterea plantelor. Deblocarea acestui element vital se face aplicând două produse comercializate de Agro-Est Muntenia, Phostar și Sequential 1.

Floarea-soarelui pare că se dezvoltă normal, dar plusul de recoltă vine din aplicarea produselor pe bază de aminoacizi și a biostimulatorilor: Plyaminol, GroPlan A și Evergreen. Cum floarea-soarelui este mare consumatoare de sulf și bor, specialiștii Agro-Est Muntenia îi sfătuiesc pe fermieri să folosească Sulfomex și Boron Extra.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!