• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • HENIK EXTRA 040 OD – Prietenul fermierilor cultivatori de porumb

    agrointeligenta.ro -

    Erbicidul HENIK EXTRA 040 OD, utilizat pentru combaterea în postemergență a buruienilor monocotiledonate și a unor dicotiledonate anuale din culturile de porumb, poate fi cu ușurință supranumit prietenul cultivatorilor de porumb.

    INNVIGO, lider european pe piaţa produselor fitosanitare off-patent, vă propune pentru erbicidarea din această primavară un erbicid modern menit să ușureze munca fermierilor în combaterea buruienilor.

    Certificat de omologare nr: 477 PC/15.11.2018
    Conținut în substanțe active: Nicosulfuron (compus din grupa sulfonilureicelor) – 40 g/l .

    Erbicidul HENIK EXTRA 040 OD este o formulare inovatoare „ready-mix” ce conține substanță activă – nicosulfuron, un compus dedicat pentru combaterea completă a buruienilor monocotiledonate anuale și perene, cât și a unor dicotiledonate anuale din cultura de porumb.

    Un tratament cu HENIK EXTRA 040 OD, la porumb, este esenţial pentru o cultură de succes, asigurând combaterea buruienilor până când porumbul are 7-8 frunze.

    Specialiştii INNVIGO recomandă HENIK EXTRA 040 OD cu precădere în postemergență datorită efectului rapid de acțiune datorat modului său de formulare, pe bază de uleiuri dispersate în soluție, care nu mai necesită adăugarea unui alt adjuvant. Imediat după aplicare, buruienile absorb substanța activă și sunt stopate din creștere. Fenomenele de regresie se manifestă prin înroșirea vârfurilor de creștere urmată de decolorare, îngălbeniri și uscarea buruienilor. Pentru buruienile monocotiledonate, talia buruienilor poate fi și de 10 -15 cm, iar pentru dicotiledonate se recomandă aplicarea când acestea au 2- 4 frunze adevarate. În situațiile în care există semnalate rezistente ale unor anumite specii de buruieni monocotiledonate se vor folosi doze ușor mărite în concordanță cu recomandarea specialiștilor: 1-1,5 l/ha.

    Poate fi folosit și în amestec cu RINCON 50 WG (rimsulfuron 250 gr.kg) pentru o acțiune mai rapidă asupra buruienilor monocotiledonate perene în culturile unde predomină pirul gros sau se poate amesteca cu produse pe bază de dicamba (DIMBO 480 SC – 0,5 L/ha ) și fluroxipir (GALAPER0 + 5L /ha) pentru combaterea buruienilor dicotiledonate perene ( palamidă, volbură, mur, zarna, coada calului etc.) care afectează cultura de porumb, și care nu sunt combătute de erbicidele aplicate preemergent.

    Eficienţa aplicării erbicidărilor în postemergență este decisivă pentru obținerea unei culturi curate de buruieni, cum sunt răcoina, traista ciobanului, iarba bărboasă, mușețel, lipicioasa, obsiga, costrei, pir. Această formulare complexă a produsului este necruţătoare cu buruienile.

    Aplicarea produsului la cultura de porumb

    Doza recomandată pentru o singură administrare: 1,0 l/ha.

    Momentul aplicării: produsul trebuie utilizat în intervalul de 1-8 frunze ale porumbului (BBCH 12–17)

    Numărul maxim de tratamente în perioada de vegetație: 1

    MOD DE UTILIZARE A PRODUSULUI HENIK EXTRA 040 OD

    Produsul este destinat utilizării cu pulverizatoare autopropulsate sau cu echipamente de câmp. Tehnica de stropire recomandată: picături fine. Cantitatea de apă recomandată pentru tratament: 200 – 300 l/ha.

    Prin intermediul acestui erbicid, INNVIGO oferă fermierilor soluţii accesibile pe piața de profil, cu eficacitate dovedită pentru rezolvarea problemelor specifice din culturile de porumb astfel încât aceştia să aibă mai mult timp pentru a se concentra pe dezvoltarea agro-business-ului propriu.

    Portofoliul de erbicide al companiei INNVIGO, pe lângă erbicidul HENIK EXTRA 040 OD, mai conține și alte produse cu tradiție pe piața românească: RINCON 25 SG (rimsulfuron 250 gr/kg); NIXON 50 SG (nicosulfuron 500 gr/kg); DIMBO 480 SL (dicamba 480 gr/l).

    SOLUȚII COMPLETE LA COSTURI CORECTE

    Echipa Innvigo Agro


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Bani în plus la subvenția APIA. Lista plăților-bonus la hectar și animale

    Ultimele știri

    APIA – anunț despre plata subvențiilor ANT în conturile fermierilor Noua față a învățământului agricol: De la licee în prag de desființare la investiții de peste 43 de milioane de euro Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar