• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Arnaud Perrein, francezul face business profitabil în Ialomița: ”Cu studii în afară și cu ce am învățat de la producătorii români, a ieșit bine”

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Ales de curând președinte al Asociației Producătorilor de Porumb din sudul țării, Arnuad administrează o fermă de peste 3.000 de hectare de teren în județul Ialomița. A pornit de la zero, dar spune că l-au ajutat studiile făcute în Franța, iar acum se numără printre cei mai prosperi cultivatori de la noi.

  Arnaud Perrein s-a stabilit în România dupa Revoluție. Ca student la Agronomie, a venit să viziteze țările abia ieșite din comunism. Părintii lui aveau o fermă în Franța, însă cum sunt opt frați, nu si-a pus prea multe sperante în moștenire. „Nu a fost o analiză foarte clară, pur și simplu am simțit că era mai bine aici”, povestește agricultorul.

  A ajuns în Romania ca salariat al unei firme franceze care lucra în industria zahărului. Apoi, la un moment dat, frații lui, toti agricultori, l-au ajutat să obțină un credit de cateva zeci de mii de euro, din care și-a cumpărat utilaje. Ulterior, a început să ia pământ în arendă. Acum administreaza o suprafata de peste 3.000 hectare, din care aproape o treime este a lui. Cultivă, în special, porumb, dar și orz si grau.

  arnaud-perrein1„Fiindcă am crescut în altă parte, am avut altă deschidere și, pentru ca nici nu am avut experiență foarte mare, am venit cu o concepție pe care am format-o aici: cu studii făcute în Franța, cu ceea ce am învățat aici de la producători romani, una peste alta, a ieșit ceva bine”, spune Perrein.

  În localitatea Mihail Kogălniceanu, care i-a devenit casă acum, nu a fost primit de la început cu brațele deschise. Mai ales ca venea cu o concepție diferita despre cum se lucrează pământul. „Noi nu-l munceam, el ne reproșa ca nu-l munceam la nivelul ăla, dar vedeți că noi, țăranii, nu avem nici atâtea pretenții de la viata. La el ce era scris trebuia îndeplinit, iar noi nu eram obisnuiți cu așa ceva. La noi înca mai funcționează și acum”, susține Alexandru Dinu, primarul localității Mihail Kogălniceanu.

  Când localnicii au văzut ca politica francezului da rezultate, au început să prindă încredere. A reușit să își crească ferma, care acum are 40 de angajați, cu un plan pe mai mulți ani. A accesat fonduri europene pentru sistemul de irigații, silozuri și utilaje agricole, iar profitul a fost permanent reinvestit.

  Arnaud, soția lui româncă, și cei trei copii ai lor au ales să locuiască în birourile fostului CAP. „Am refăcut clădirea, nu mai erau uși, parchet, nu mai era nimic, doar jumătate din acoperiș mai era”, povestește francezul.

  Soția lui s-a implicat însă în viața comunității. Le-a dat copiilor mai slab pregatiți din scoală posibilitatea să meargă la after-school. Totodată, finanțeaza echipa de handbal din localitate. Cât despre cei trei copii ai săi, Sabina, Ana și Dinu, aceștia s-au învățat imediat cu viața la țară.

  În Agrointel Top 50 cei mai bogați fermieri din România, Arnaud Perrein se numără pe locul 48, cu o avere estimată între 8 și 10 milioane de euro.

  Sursa: incont.ro

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  9 MARTIE: ÎNTÂLNIRE DE GRAD 0 LA BUCUREȘTI PE TEMA AGRICULTURII DIGITALE! Soluție la consumul rapid de azot din sol! NUTRINO PRO, primul produs Agro-Est pe bază de azot cu eliberare lentă! DK Expression, prima rapiță care aduce profitul în fermă

  Ultimele știri

  Fabrica de brânzeturi care plătește fermierilor 1,5 euro pentru un litru de lapte de capră! ȘEFUL APIA ANUNȚ pentru FERMIERII CARE VOR SUBVENȚII! Primul spital universitar veterinar din România, inaugurat de USAMV București

  Căutare în articole