• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 5 sfaturi de la specialiștii Albit pentru aplicarea tratamentelor la porumb și floarea-soarelui

    agrointeligenta.ro -

    Agricultura este meserie grea, mai ales când vremea este capricioasă și dă mari batăi de cap fermierilor. Având în vedere cele mai întâlnite probleme și întrebări din teren, specialiștii Albit au conceput câteva sfaturi general valabile pentru tratamentele la porumb și floarea soarelui din această primavară.

    1. Aplicarea erbicidelor

    Când erbicidați în faza de 4-6 frunze adevărate, adăugați și un biostimulator cu proprietăți antistres.

    Unele erbicide în anumite condiții provoacă stres și fitotoxicitate culturilor de porumb și floarea soarelui, rezultând în îngălbenirea frunzelor, încetinirea creșterii și dezvoltării plantelor și reducerea cantității și calității recoltei. De aceea este recomandată utilizarea unui produs cu proprietăți antistres pentru reducerea efectului fitotoxic al erbicidelor. Puteți adăuga biostimulatorul Albit în soluția de lucru a pesticidelor în doza de 40 ml/ha. Utilizarea biostimulatorului Albit în acest moment stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor, protejează în fața stresului provocat de pesticide, imunizează plantele în fața unei game largi de boli și dăunători ajutând culturile să fie mai sănătoase și recolta mai bogată – vezi https://albit.ro/elimina-stresul-provocat-de-pesticide-efect-antistres/.

    Totodată, adăugarea Albit în soluția de lucru a erbicidelor crește eficiența biologică a acestora.

    2. Aplicarea îngrășămintelor foliare

    Aplicați un tratament foliar cât mai complet în faza de 6 – 8 frunze adevărate. Pentru o creștere sănătoasă este bine să folosiți fertilizanți foliari care să conțină Azot, Sulf, Bor si Zinc. Cel mai indicat este să faceți acest tratament la 2-3 zile după prima erbicidare.

    Până în această fază, culturile de porumb și floarea soarelui au nevoie preponderent de fosfor, dar începând cu faza de 6-8 frunze azotul este foarte important pentru creșterea activă. In general azotul din tratamentele foliare se găsește în 2 forme: amoniacal și nitric. Având în vedere că mare parte din foliare conțin azot amoniacal, iar plantele folosesc mai ușor azotul sub formă nitrică, este important să adaugați un produs care să ajute plantele să transforme azotul amoniacal în azot nitric.

    Este recomandată adăugarea biostimulatorului Albit în doza de 40 ml/ ha, pentru a ajuta absorbția macro și microelementelor și pentru evitarea acumulării acestora pe suprafața frunzelor, fenomen care poate provoca arsuri.

    3. Aplicarea fungicidelor

    Temperaturile scăzute incetinesc metabolismul plantelor. Un metabolism încet înseamnă că plantele sunt mai sensibile în fața bolilor. Pentru a contracara apariția acestora în culturile de porumb și floarea soarelui, este recomandată utilizarea fungicidelor împreuna cu biostimulatorul Albit.

    Aplicarea Albit determină plantele să declanșeze mecanismele interne de protecție împotriva bolilor: – creșterea nivelului enzimelor antioxidante – creșterea nivelului clorofilei – creșterea nivelului acidului ascorbic – creșterea nivelului acidului salicilic, etc. Aceste mecanisme au efect indirect împotriva factorilor patogeni din organismul plantei și o imunizează împotriva unei game largi de boli – vezi https://albit.ro/imunizeaza-planta-impotriva-unei-game-largi-de-daunatori/.

    În cazul porumbului, Albit imunizează plantele împotriva:
    • Helmintosporiozei – eficiență biologică până la 45%
    • Taciunelui comun – efciență biologică până la 77%

    În ceea ce privește cultura de floarea-soarelui, Albit imunizează plantele împotriva:
    • Putregaiului alb – eficiență biologică până la 55,8%
    • Putregaiului cenușiu – eficiență biologică până la 66,3%
    • Fomozei – eficiență biologică până la 67%

    La fel ca și în cazul erbicidelor, adăugarea Albit în soluția de lucru a fungicidelor crește eficienșa biologică a acestora.

    4. Când facem tratamentele?

    Pentru a obține un efect cât mai bun al tratamentelor aplicate trebuie avute în vedere câteva aspecte legate de momentul aplicării acestora.

    – Tratamentele se fac atunci când avem o umiditate relativă bună în aer, o atmosferă prea uscată face ca tratamentele să nu aibă efect și să provoace daune prin acumularea substanțelor active la suprafața frunzei. De exemplu, roua de dimineață, este un indicator al umidității relative bune din atmosferă. În zilele când dimineața este rouă pe frunzele plantelor, se pot face tratamente, dar după ce frunzele sunt uscate.
    – Este recomandată evitarea temperaturilor la suprafața solului de peste 25-28 grade Celsius (pentru majoritatea produselor)
    – PH-ul apei folosite la tratamente este foarte important: este bine ca acesta să se afle în intervalul de 5,5 – 6,5.
    – Citiți cu atenție recomandările produselor pe care le folosiți – nu toate produsele au aceleași mecanisme de acțiune și recomandări de utilizare, de aceea este important să cunoasteți foarte bine produsele pe care le folosiți pentru a obține un randament ridicat al acestora.

    5. Ce beneficii aduce aplicarea foliară a biostimulatorului Albit?

    Albit ® este un biostimulator cu proprietăți antistres, fungicid si stimulare care influențează pozitiv toate funcțiile vieții plantelor, contribuind la o imunitate puternică, un metabolism echilibrat și o nutriție eficientă.
    • Stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor și ajută la creșterea cantității și calității culturilor
    • Îmbunătățește randamentul plantelor
    • Îmbunătățește absorbția nutrienților minerali
    • Protejează plantele împotriva efectului stresant al pesticidelor
    • Crește rezistența plantelor la secetă, băltiri și temperaturi extreme
    • Protejează împotriva unei game largi de boli și dăunători și amplifică efectul tratamentelor clasice cu fungicide.

    Stimulare

    Acţionând la nivel biochimic şi celular, Albit ® stimuleză creșterea și dezvoltarea plantelor și îmbunătățește:
    • caracteristicile biometrice ale creşterii vegetative: înfrăţirea, timpul necesar pentru fazele fenologice, etc. şi
    • caracteristicile structurii culturilor: crește numărul de boabe în spic, masa la 1000 de boabe, aspectul comercial al cartofilor, masa şi dimensiunea calatidiului florii soarelui, cantitatea de gluten în boabele de grâu, creșterea cantității de zahăr în sfecla de zahăr și vița de vie, conţinutul de vitamine din legume,etc.

    Protecție

    În momentul în care Albit ajunge pe suprafața frunzelor, acesta declanșează mecanismele interne de protecție împotriva factorilor de stres: creșterea nivelului enzimelor antioxidante, creșterea conținutului de acid ascorbic și clorofilă (creștere până la 100% fata de control) etc.

    Albit ® îmbunătățeste rezistența la stres în special la secetă, arșiță, îngheț, tratament cu pesticide, boli, dăunători, contaminarea chimică a solurilor, salinitatea solului etc.

    Pentru mai multe detalii legate de biostimulatorul Albit vizitați site-ul – www.albit.ro si pagina de Facebook – https://www.facebook.com/Albit-1893946694164566/.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd