Ştiri agricoleVremea

ÎN VIGOARE – ALERTĂ ANM DE VREME SEVERĂ: NOU VAL DE PLOI, GRINDINĂ ȘI VIJELII!

Meteorologii anunță noi ploi și vijelii! Potrivit unei alerte emise de Administrația Națională de Meterologie (ANM) a emis ieri, joi 23 mai o informare de vreme rea carea a intrat în vigoare la ora 12.00 și este valabilă până astăzi, vineri, 24 mai, ora 22.00. Fenomenele vizate sunt manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

Potrivit ANM, în intervalul menționat vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

Astfel de fenomene au avut o probabilitate mai ridicată de apariție în după-amiaza zilei de joi (23 mai) în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de vineri (24 mai) în regiunile estice, sud-estice, nordice și centrale. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala și în după-amiaza zilei de sâmbătă (25 mai), cu precădere în zona Carpaților Orientali și în regiunile limitrofe.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!