Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

PLĂȚI SUBVENȚII: ȘEF APIA ANUNȚĂ CARE SUNT SCHEMELE PENTRU CARE NU SE ACHITĂ BANI!

Schemele pentru care nu se fac plăți la APIA! Directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Brăila, Daniela Militaru, a dezvăluit într-o conferință de presă că pentru Campania 2018 nu au fost autorizate până la această dată măsurile de Agromediu şi Sprijinul cuplat sector vegetal.

Pentru campania 2019, cererile unice de plată depuse până la sfârşitul lunii aprilie sunt de 9.740. În campania din 2018, la nivelul APIA Brăila s-au depus 13.940 cereri unice de plată, pentru o suprafaţă totală de 342.195 hectare şi au fost autorizate la plată 98% dintre cereri. Nu au fost autorizate la plată măsurile de agromediu şi sprijinul cuplat sector vegetal“, a declarat Militaru, potrivit www.dcnews.ro.

Potrivit directorului APIA Brăila, plăţile aferente cererilor unice de plată-campanie se fac cu respectarea termenului prevăzut de prevederile art.74, alin.1 din Regulamentul CE nr. 1306/2013, respectiv în perioada 1 decembrie – 30 iunie a anului calendaristic următor.

Sprijinul financiar acordat în cadrul schemelor şi măsurilor de plăţi derulate de APIA este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă reamintește că termenul limită pentru plata tuturor subvențiilor aferente Campaniei APIA 2018 este 30 iunie 2019.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!