Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ANUNȚ MADR despre PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ PE TRIMESTRUL 1 DIN 2019!

Ministerul Agriculturii vine cu noutăți despre plata subvenției la motorină pentru anul 2019. Înainte de a efectua plata pentru carburantul folosit de fermieri în trimestrul I al acestui an, cei de la MADR au întocmit un ordin de ministru plafoanele actualizate din care se va achita schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Se aprobă cantitățile de motorină aferente perioadei 1 ianuarie 2019 – 31 martie 2019, determinate la plată de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ce beneficiază de ajutor de stat acordat sub formă de rambursare, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin. Cantitățile totale de motorină sunt de 68.153.562,725 litri, iar valoarea totală a ajutorului de stat aferent este de 129.202.357 de lei„, se arată în documentul MADR.

În ultimele zile, Agrointeligența – AGROINTEL.RO a primit mai multe solicitări din partea fermierilor care ne întrebau când se va achita sprijinul de stat pentru motorina utilizată în agricultură în primul trimestru din acest an. După aprobarea ordinului MADR de către ministrul agriculturii Petre Daea, funcționarii APIA vor putea începe procedura de plată, banii fiind virați agricultorilor prin centrele locale și nu prin APIA Central, cum se întâmplă cu restul subvențiilor agricole.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!