Creșterea animalelorŞtiri agricole

OAIA-MINUNE DIN ROMÂNIA! O NOUĂ RASĂ DE OVINE, RECUNOSCUTĂ DE ANZ!

Cea mai nouă rasă de ovine din România urmează să fie recunoscută oficial în luna iulie și va primi numele Merom. Este vorba despre rezultatul muncii cercetătorilor constănțeni care au reușit să obțină, prin încrucișări și selecție, o oaie-minune cu o prolificitate foarte bună și cu o producție de lapte pe măsură.

Agrointeligența –  AGROINTEL.RO a scris de mai multe ori despre noua rasă românească de ovine. În aprilie anul trecut aminteam de rezultatele excepționale pe care le oferă această linie nouă obținută la Institutul de Cercetare și Dezvoltare Palas din județul Constanța.

Citiți și: Rasa de oi Palas, la trei ani de la omologare. Cercetătorii români spun că la calitatea cărnii, noua linie de ovine se bate cu…Angus

Oile din rasa Palas – linia de lapte au o producție cu 15% mai mare și pot oferi crescătorilor cel puțin un miel în plus față de ovinele ”clasice”, adică de rasele mai puțin ameliorate din România.

”Această linie deocamdată se caracterizează prin prolificitate foarte, foarte bună, adică la 100 de oi se obţin cam 155-160 de miei. Avem foarte multe cazuri în care avem fătări gemelare sau chiar cu trei miei. Şi o producţie de lapte foarte, foarte bună, 100-110 litri de lapte”, declara Radu Răducu, de la Institutul de Cercetare și Dezvoltare Palas Constanța.

Citiți și: OAIA-MINUNE OBȚINUTĂ la Constanța: Produce MAI MULT LAPTE și cel puțin UN MIEL ÎN PLUS!

Următorul pas pentru rasa cunoscută la Profilic Palas va fi reprezentat de recunoașterea rasei de către Agenția Națională pentru Zootehnie. Rasa nouă de ovine va primi și un nou nume. Potrivit datelor făcute publice de cercetători, România va avea o nouă rasă de ovine începând cu luna iulie, iar oile-minune se vor numi Merom.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!