IMPORTANTŞtiri agricoleUtilaje și tehnologii

Tehnologia Agro-Est pentru profit la cultura de floarea-soarelui

Floarea-soarelui este o cultură iubită de fermierii români. Însă anul acesta au avut bătăi de cap cu această plantă. Răsărirea greoaie, deși floarea-soarelui a fost semănată în perioada optimă, i-a făcut pe agricultorii din țara noastră să apeleze la produsele Agro-Est Muntenia – Agroest.ro.

Plyaminol a fost primul aplicat pe această cultură. Și nu e deloc surprinzător. Acest biostimulator câștigă bătăliile cu stresul cauzat de diferiții factori care pot afecta cultura. (VEZI – DETALII PRODUS PLYAMINOL)

Mihai Stan, din Stejaru – județul Teleorman, a utilizat 1,3 litri de Plyaminol pe hectar, conform indicațiilor Agro-Est Muntenia, iar aminoacizii din acest produs și-au făcut repede treaba. “Este un produs extraordinar. Ajută cultura să recupereze în vegetație, în condiții de secetă, umiditate, temperaturi scăzute. Cultura arată bine la acest moment”, a declarat fermierul teleormănean.

Playminol a făcut minuni și pentru Benon Pomană, din Vlădila – județul Olt. Culoarea lanului s-a schimbat repede și a căpătat un verde sănătos. În plus, creșterea plantelor s-a accelerat. Cei doi fermieri au continuat cu un tratament cu Sulfomex (VEZI – DETALII PRODUS SULFOMEX), având în vedere că floarea-soarelui consumă mult sulf din pământ. Mai mult, Benon Pomană va continua și cu aplicarea de Omex Bio (VEZI – DETALII PRODUS OMEX BIO) , un biostimulator care conține toate micro și macroelementele necesare culturii. În plus, are și un extract de plante benefic lanului de floarea-soarelui.

Mihai Stan va merge pe un tratament cu Boron Extra (VEZI – DETALII PRODUS BORON EXTRA), pentru a compensa carența de bor. Iar toate aceste produse aplicate îi vor aduce un spor important la recoltă, de peste jumătate de tonă la hectar. Masa hectolitrica și conținutul de ulei vor crește și ele.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!