Ştiri agricoleVremea

VIJELIILE ȘI GRINDINA FAC PRĂPĂD! JUDEȚELE SUB ALERTĂ ANM PÂNĂ MARȚI!

Grindina de mari dimensiuni este inclusă de meteorologi în avertizările emise și intrate în vigoare astăzi – duminică, 23 iunie. Pe site-ul ANM sunt postate mai multe avertizări, inclusiv de tip Cod Roșu.

Partea de sud-vest a României este sub alertă de Cod Galben, avertizarea ANM fiind în vigoare până marți, la ora 23.00. În jduețele din această regiune, vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Până marți noaptea, vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Până mâine, luni – 24 iunie, la ora 15.00, în județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Hunedoara, precum și zona montană și submontană a județelor Argeș, Sibiu și Alba se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

În paralel, în cursul zilei de astăzi au fost emise avertizări Cod Roșu pentru județele Arad și Timiș, unde sunt anunțate grindină de medii și posibil mari dimensiuni (diametru de 4-6 cm), intensificări puternice ale vântului, averse ce vor cumula 35…40 l/mp frecvente descărcări electrice. Alerte de Cod Portocaliu sunt în vigoare pentru localități din județele: Neamț, Satu Mare, Harghita, Suceava și Arad. În aceste din urmă județe sunt anunțate averse torențiale care vor cumula local 30…35 l/mp, grindină de dimensiuni mici, vijelie, frecvente descărcări electrice. 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!