Ştiri agricoleVremea

Alertă ANM: 32 de județe sub alertă de vijelii, grindină și ploi torențiale

Val de avertizări meteorologice! Administrația Națională de Meterologie (ANM) are în vigoare două coduri de vreme rea care afectează aproape în întregime județele țării. După ce grindina și furtunile au făcut prăpăd zilele trecute, acum o nouă avertizare de Cod Portocaliu.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul de valabilitate 3 iulie, ora 10 – 4 iulie, ora 3 vor avea loc manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în sudul, sud-estul și local în centrul și estul țării, precum și în zonele montane și submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

Cod Portocaliu de vreme rea

În intervalul de valabilitate 3 iulie, ora 10 – 4 iulie, ora 3 vor avea loc intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate. În intervalul menționat, în județele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov, Vrancea, Galați, Brașov, Covasna, Harghita, Constanța, Tulcea, precum și municipiul București și în zona de munte a județelor Mureș și Bacău, vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse torențiale.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala la începutul intervalului în centrul țării și la munte, iar după-amiaza și în prima parte a nopții, mai ales în sud-est.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!