• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Decizii la LAPAR. Fermierul Gheorghe Albu rămâne președinte până la organizarea alegerilor

    Oana Timar -

    Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România a transmis Agrointeligența –  AGROINTEL.RO un comunicat de presă în care se prezintă deciziile luate miercuri, 17 iulie, în cadrul Adunării Generale a Membrilor LAPAR.

    Cele mai importante puncte de interes pentru fermierii membri sunt stabilirea cotizației, reprimirea în LAPAR a Asociației Producătorilor Agricoli din Mehedinți, organizația condusă de fermierul Cornel Stroescu, și prelungirea perioadei de interimat pentru președintele Gheorghe Albu până la organizarea de noi alegeri.

    Iată, integral, comunicatul primit din partea LAPAR, cu mențiunea că sublinierile aparțin redacției:

    ”Stimați domni/doamne, vă informăm că în data de 17.07 a.c. a avut loc Adunarea Generală a Membrilor LAPAR, în urma Convocatorului nr 56/04.07.2019, la care au fost supuse discuțiilor și supuse aprobării urmatoarele:
    – Stabilirea valorii cotizației pentru anul 2019;
    – Modificarea statutului privind modificarea Art. 23 alin (4), cu privire la prelungirea perioadei de interimat pentru functia de președinte LAPAR;
    – Alegerea unui nou cenzor, în persoana lui David Dorin;
    – Situația contabilă a organizatiei. În urma alegerii unui nou cenzor, Adunarea Generală a decis anularea hotărârii din 19 Februarie 2019, în care s-a aprobat descărcarea de gestiune, urmând ca în cel mai scurt timp să se reevalueze bilanțul contabil, cu documentele aferente anului 2018, pentru depunerea acestuia într-o formă corectă;
    – Primirea de noi membri – Adunarea Generală anunță că Asociația Producătorilor Agricoli Mehedinți este membră LAPAR, în urma exprimării votului pozitiv al acesteia, pentru aderare;

    În urma Adunării Generale s-a stabilit și aprobat un buget de cheltuieli și venituri de 500.000 lei (circa un milion de euro – n.r.), sumă care provine din cotizațiile membrilor LAPAR, care se compune dintr-o taxă fixă precum și dintr-o taxă proporțională cu suprafața agricolă a membrilor asociației respective.

    De asemenea, s-a hotărât modificarea Actului Constitutiv și a Statutului LAPAR, prin care se modifică Art. 23 alin (4 ), cu privire la perioada de interimat de la 90 zile până la organizarea de noi alegeri.

    Adunarea Generală a hotărât completarea Consiliul Director pe locurile rămase vacante conform tabelului anexat:

    Adunarea Generală a hotărât că membrii LAPAR care doresc să cadideze pentru o funcție de conducere în Ligă să depună dosarele de înscriere, iar candidații trebuie să îndeplinească condițiile ,,Art. 35. Poate să candideze la președinția Federatiei orice persoană care este desemnată și susținută de o organizație afiliată federației și care respectă următoarele criterii:

    – este agricultor și are o vechime, în activitatea federației de minimum 3 ani;
    – nu face parte din nicio structură politică la nivel județean și central;
    – nu face parte din structuri administrative din domeniul agriculturii;
    – își exprimă angajamentul, în fața Adunării Generale, de a activa necondiționat, pentru îndeplinirea obligațiilor statutare;
    – propune un program coerent de activitate, pentru toată perioada mandatului, care va fi difuzat tuturor membrilor, cu cel putin zece zile înaintea datei de desfășurare a Adunării Generale.

    Adunarea generală a hotărât angajarea unui Director Executiv care să aibă studii de specialitate în agricultură sau juridice.”


    Te-ar mai putea interesa

    Când se seamănă semințele de roșii MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate!

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte