• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Registrul agricol electronic, obligatoriu din 2020. Va conține datele despre toate suprafețele agricole

    agrointeligenta.ro -

    Registrul agricol electronic va fi funcțional la nivel național începând de anul viitor. După o încercare eșuată de a trece rapid la varianta electronică a Registrului Agricol, autoritățile fac acum o nouă încercare să mute de pe hârtie datele cu terenurile și gospodăriile populației. Potrivit unei hotărâri aflate în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Agriculturii, schimbarea ar urma să se producă începând cu 2020, adică de anul viitor.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune care sunt prevederile Hotărârii ce urmează să fie aprobată de Guvern:

    Art. 1. − Se aprobă registrul agricol în format electronic pentru perioada 2020−2027. Formularele registrului agricol în format electronic sunt prevăzute în anexa nr. 1: „Partea I: Tabele individuale la nivel de gospodărie/exploatație agricolă individuală/ persoană fizică autorizată/ întreprindere individuală/ întreprindere familială și entități cu personalitate juridică” și anexa nr. 2: „Partea a II-a: Tabele centralizatoare”.

    Art. 2. − Cheltuielile privind gestionarea registrului agricol în format electronic vor fi suportate din bugetul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, precum și din bugetele locale ale comunelor, orașelor, municipiilor și sectoarelor municipiului București, după caz.

    Art. 3. − În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, prin ordin al Directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară se aprobă Ghidul utilizatorului pentru aplicația informatică Registrul Agricol Național.

    Art. 4. − Registrele agricole în format electronic pentru perioada 2020−2027 se elaborează potrivit formularelor aprobate prin prezenta hotărâre.

    Trecerea la Registrul Agricol în format electronic trebuia să se facă încă din 2018

    1 ianuarie 2018 era data la care toate Primăriile trebuia să treacă la registrul agricol electronic. . Fiecare imobil situat în intravilanul localităților se identifică, potrivit nomenclaturii stradale, prin adresa acestuia, individualizată prin denumirea străzii și numărul administrativ, atribuite de către autoritățile administrației publice locale și, după caz, după numărul cadastral.

    Fiecare proprietate situată în extravilanul localităților, atât în cazul clădirilor, cât și în cel al terenurilor, cu sau fără construcții, se identifică prin denumirea parcelei, numărul topografic al parcelei/tarlalei/solei sau prin denumirea locului, potrivit toponimiei/denumirii specifice zonei respective, astfel cum este cunoscută de localnici.

    Terenurile, cu sau fără construcții, situate în intravilanul localităților sau în extravilan, care sunt înscrise în cartea funciară, se înscriu în registrul agricol, identificându-se prin numărul cadastral sau topografic și numărul de carte funciară, după caz, potrivit prevederilor Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

    De precizat că fermierii depind de adeverința de la Registrul Agricol, pentru subvenții. Înscrierea datelor în registrul agricol în a cărui rază administrativ-teritorială își are domiciliul capul gospodăriei se face pe baza declarației date pe propria răspundere sau pe bază de documente, de capul gospodăriei sau, în lipsa acestuia, de un alt membru major al gospodăriei care dispune de capacitate deplină de exercițiu. Pentru persoanele juridice datele se înscriu în registrul agricol pe baza declarațiilor date de reprezentantul legal respectiv, însoțite de documente.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA