• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce producții a obținut fermierul Dimitrie Muscă la grâu și la rapiță în acest an

    Ramona Dascălu -

    Producțiile de grâu și de rapiță obținute la hectar anul acesta de către fermierul Dimitrie Muscă sunt, pentru prima dată în ultimii 10 ani, unele care nu îl mulțumesc pe deplin pe fondatorul Combinatului Agroindustrial Curtici din Arad. Director general și la Combinatul Agroindustrial Olari, inginerul Muscă a încheiat campania de recoltat cu o medie de sub 7 tone la grâu, situația fiind mai bună la suprafețele cu rapiță.

    Fermierul Dimitrie Muscă se poate considera norocos întrucât în ciuda vremii nefavorabile a reușit să termine de recoltat 3.500 de hectare în numai 3 săptămâni: „Campania de recoltat a durat trei săptămâni. Am avut 3.100 de hectare de grâu și 400 de hectare de rapiță. Nu s-a putut recolta non-stop, am recoltat cu pauze pentru că au fost ploi”, a declarat pentru Agrointeligența –  AGROINTEL.RO cel mai cunoscut fermier din vestul țării.

    La fel ca și restul fermierilor din România, nici Dimitrie Muscă nu a reușit însă să obțină producții comparabile cu cele de anii trecuți. ”La rapița din cele două ferme, la una am făcut 3.600 de kilograme la hectar și la una am făcut 3.909 kilograme de rapiță pe hectar. La grâu am făcut 5.900 kg/ha la o societate și la cealaltă 6.300 kg/ha. În ultimii zece ani este prima dată când vin sub 7.000 de kilograme de grâu la hectar și sub 4.500 de rapiță”, ne-a spus inginerul Dimitrie Muscă.

    Chiar dacă a avut o producție mai mică de grâu, calitatea boabelor va fi cea care va ridica nivelul de profit. ”La grâu, din punct de vedere calitativ nu avem probleme deloc. Nu am toxine, micotoxine nu am găsit deloc, eu fac eu analiză și au venit și alții de mi-au luat și nu s-a găsit nimic”, a declarat Dimitrie Muscă, directorul general al Combinatului Agroindustrial de la Curtici.

    Inginerul Dimitrie Muscă mai spune că soiul românesc Glosa rămâne în continuare unul dintre cele mai productive soiuri de grâu din ferma sa: „După părearea mea, tot soiul de grâu românesc Glosa rămâne unul dintre cele mai bune. Eu la soiul acesta am obținut și peste 9.000 de kilograme pe hectar în alți ani, și cu calități deosebite, cu 14% proteină”.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată