• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DK Expression, prima rapiță care aduce profitul în fermă

    agrointeligenta.ro -

    DK Expression este cel mai timpuriu hibrid de rapiță din portofoliul Dekalb. Lansat în urmă cu doi ani, DK Expression a dovedit că e primul care înflorește primăvara și e primul care aduce profitul în fermă la începutul verii. Potențialul său ridicat de producție, conținutul ridicat de ulei în semințe, dar mai ales toleranța ridicată la factorii de stres și la scuturare au făcut ca DK Expression să fie preferatul multor fermieri români.

    DK Expression, cel mai timpuriu hibrid din portofoliul Dekalb, lansat de 2 ani de zile în portofoliul nostrum are ca și caracteristică de bază conținutul ridicat de ulei, dar, totodată, e primul care înflorește în primăvară. Are o dezvoltare explozivă din toamnă, ceea ce conferă o siguranță că acest hibrid va intra la parametri optimi în iernare”, a vorbit despre DK Expression Corneliu Costa, representant ethnic Dekalb.

    Rapița DK Expression se poate recolta foarte devreme, astfel că în asolament cu alte culturi, gen grâu, este foarte recomandată.

    Hibridul cu care s-a obținut locul I la concursul ”Dekalb 6 t”

    Ce a făcut din DK Expression o vedetă în portofoliul Dekalb este producția oferită de această rapiță cu care, anul trecut, s-a obținut o recoltă de 5.974 kg la hectar, locul 1 în concursul ”Dekalb 6 t”.

    Potențialul foarte ridicat de producție l-a facut pe DK Expression să fie unul din cei mai aleși hibrizi de către fermierii din România. Ca și arhitectură a plantei, se poate observa că acest hibrid are o ramificare foarte puternică pornind din partea de jos a plantei. Totodată, silicvele acestui hibrid sunt primele care se formează din tot portofoliul. Ca și producții-record obtinute de acest hibrid, anul trecut, la concursul de 6 tone lansat de Dekalb, el a obținut o producție de 5.974 kg, situându-se pe locul 1 din punct de vedere al producției. Acest lucru s-a transformat și în partea de vânzări, iar multi fermieri au continuat să achiziționeze și să cultive acest hibrid”, ne-a mai spus Corneliu Costa.

    Din punct de vedere al toleranței hibridului la factorii de stres, DK Expression trece peste iarnă fără probleme, având o toleranță sporită la temperaturile scăzute. ”Este totodată, hibridul care reușește să treacă peste perioada de secetă și acest lucru se valorifică prin producția ridicată pe care ne-o va da la recoltat”, ne mai precizează reprezentantul ethnic din cadru echipei Dekalb.

    Despre DK Expression, sprecialiștii spun că se comportă foarte bine în toate mediile de cultură, are o coacere uniformă şi un MMB excepţional. Vitalitatea sa se datorează genei RLM-7 (dublă toleranţă la Phoma Sp) şi toleranţei sporite la Sclerotinia.

    Rapița care se poate semăna până pe 1 octombrie

    Semănatul rapiței DK Expression nu pune probleme mai ales datorită timpurietății hibridului. Cum această rapiță se dezvoltă foarte rapid în toamnă, ea permite fermierului semănatul în afara epocii optime, chiar după data de20 septembrie, dar nu mai târziu de 1 octombrie.

    Densitatea recomandată pentru acest hibrid este între 25-35 plante pe metrul pătrat, astfel încât să maximizăm capacitatea lui de ramificație”, explică Corneliu Costa.

    Toleranța la scuturare, o caracteristică a tuturor hibrizilor Dekalb

    Datorită faptului că este timpuriu, mulți dintre fermierii care aleg DK Expression îl folosesc și ca pe o poliță de asigurare, cultivându-l în asolament alături de un alt hibrid din altă grupă de maturietate. „În acest fel, fermierul își securizează producția generată de perioada de înflorit. Totodată, toleranța ridicată la scuturare, o caracteristică dovedită de-a lungul timpului la toți hibrizii Dekalb, face și DK Expression să fie foarte căutat de către fermieri”, ne-a declarant Corneliu Costa, director ethnic Dekalb.

    Sămânță tratată cu Acceleron

    De subliniat că din această toamnă, sămânța de DK Expression beneficiază de tratamentul cu Acceleron, o combinație exclusivă de tratament pentru semințe care conţine produse biologice și ingrediente chimice. Aceste soluții integrate protejează recolta de boli şi dăunători, îmbunătățeşte uniformitatea culturii și vigoarea plantei şi maximizează potențialul de producţie.

    Ce producții s-au obținut cu DK Exception în rețeua de testare Dekalb și loturi comerciale 


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului