Ştiri agricole

MESAJUL LUI PETRE DAEA pentru FERMIERI! CE SPUNE MADR DE TĂIEREA BUGETARĂ!

Ministerul Agriculturii vine cu asigurări pentru fermieri! După ce cifrele din proiectul de rectificare a bugetului au fost publicate cu o tăiere drastică din finanțele MADR, instituția condusă de Petre Daea infirmă că măsurile de sprijin vor avea de suferit. În punctul de vedere remis presei, MADR nu vorbește însă despre măsurile promise fermierilor în cursul acestui an și care ar fi trebuit să primească alocări financiare la rectificarea bugetară pentru a fi achitate în cursul anului 2019.

Iată, integral, comunicarea MADR de astăzi:

”În urma apariției în spațiul public a unor informații referitoare la faptul că rectificarea bugetară ar influența acordarea subvențiilor agricole, pentru corecta informare a opiniei publice, MADR face următoarele precizări:

Propunerea de diminuare a bugetului Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale pe anul 2019 cu suma de 310,4 mil lei, cuprinsă în proiectul de OG privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, reprezintă în fapt o reașezare a indicatorilor financiari aprobați, precum și reducerea sumelor ce au fost reținute în conformitate cu prevederile art. 21 alineatul 5 al Legii 500/2002 privind finanțele publice.

Sumele reținute, conform Legii 500/2002, care fac obiectul diminuării din bugetul MADR, nu afectează nicio categorie de cheltuieli, sumele corespunzătoare formelor de sprijin financiar acordate producătorilor agricoli din fonduri externe nerambursabile si de la bugetul de stat nefiind influențate de modificările propuse în proiectul de act normativ privind rectificarea bugetului de stat”.

Vă reamintim că în proiectul de rectificare bugetară, MADR fugurează cu o tăiere de 310,4 milioane de lei. Mai multe informații citiți AICI. 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!