RECOMANDĂRIŞtiri agricoleUtilaje și tehnologii

Aplicația Evalio, utilă fermierilor! Capcanele din câmp trimit alerte despre atacul dăunătorilor

VEZI GALERIA | 3 POZE

FMC România este alături de fermieri, nu doar prin produse de înaltă calitate și tehnologii de ultimă oră. Combaterea dăunătorilor este un obiectiv al companiei, iar proiectul Evalio AgroSystems îi ajută pe agricultorii din țara noastră să aibă parte de recolte sănătoase. Acest proiect implică folosirea de capcane, unele automate, altele de tip Delta, convenționale. Cum funcționează acestea? Mecanismul este simplu. Capcana are un mic spațiu unde se pune feromonul, chiar lângă o lampă cu raze ultraviolet, care atrag dăunătorul. Tot în interiorul capcanei se află și o rolă de hârtie adezivă.

Dăunătorii sunt atrași de feromoni sau de radiațiile UV, intră în capcană și se lipesc de hârtia adezivă, fiind apoi imposibil să scape. La 10 centimetri deasupra hârtiei este montată o cameră foto. Aceasta face fotografii în fiecare zi, la un interval care poate fi presetat. Imaginile sunt trimise către Institutul de Cercetare de la Fundulea, unde sunt validate informațiile despre dăunători.

Pe lângă fotografii, Evalio AgroSystems presupune și trimiterea de informații esențiale, prima fiind zona în care este plasată capcana. Pe baza tuturor datelor trimise, se calculează momentul zborului maxim al dăunătorilor. Astfel, se va determina momentul optim de aplicare a tratamentului cu insecticid. După stabilirea acelui moment, se va trimite o alertă către toți fermierii care și-au instalat aplicația, pentru ca fiecare să se pregătească de tratament.

Cum puteți primi alertele EVALIO AgroSystems

Fermierii se pot înscrie gratuit pentru a primi alertele Evalio® AgroSystems accesând site-ul www.evalioagrosystems.fmc.com (CLICK AICI – LINK DIRECT) sau pot descărca aplicația mobilă Evalio® AgroSystems disponibilă pe dispozitivele iOS și Android.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!