IMPORTANTŞtiri agricoleUtilaje și tehnologii

Porumbul bate recorduri cu ajutorul Bayer. Adengo și Laudis, erbicidele care țin culturile curate!

Ears of corn in a field near Reynolds, N.D. thrive in the bright sunshine and hot temperatures on Monday, August 1, 2016. (Nick Nelson/Agweek)

Cultura porumbului este foarte importantă pentru Bayer. Tehnologiile de erbicidare s-au rafinat în fiecare an, astfel încât producțiile să fie tot mai mari. Atelierele de porumb din cele 5 evenimente de câmp desfășurate sub denumirea de Bayer AgroArena au evidențiat beneficiile folosirii tehnologiei bazate pe Adengo, unul din erbicidele de top ale companiei Bayer. Adengo poate fi aplicat atât în preemergență, cât și în postemergență timpurie. Fermierii care au folosit această tehnologie nu au regretat alegerea făcută. „În urma folosirii Adengo, terenul este curățat de buruieni. Anul trecut, la porumb am avut o producție de peste 10 tone pe hectar”, a declarat Andrei Popa, fermier din Negrești, Argeș.

Urmăriți un video realizat la evenimentul Bayer AgroArena 2019 de la Comloșu Mic, județul Timiș, într-o zi în care echipa Bayer a venit cu noutăți, dar și cu ploaia mult-așteptată de fermieri

Adengo mai are un avantaj major: acela de reactivare în condiții de umiditate post-aplicare, controlând astfel valurile succesive de reîmburuienare. Adengo nu este singurul produs din portofoliul Bayer care ajută cultura de porumb. O soluție care poate fi utilizată chiar și într-o fază avansată de vegetație este Laudis. Acesta se poate aplica până la 8 frunze pentru a combate atât monocotilele, cât și dicotilele.

„Laudis este o ultimă soluție când nu mai ai ceva de dat, când porumbul e prea mare și toate produsele ar deveni fitotoxice. Laudis rezolvă toate problemele din lanul de porumb”, a spus Frideric Salmen, director regional Bayer.

Incurajam erbicidarile cat mai timpurii in cultura porumbului, cunoscut fiind faptul ca porumbul este foarte sensibil la imburuienare iar portofoliul Bayer ofera o gama larga de produse performante pentru erbicidare pre-emergenta, postemergenta timpurie si postemergenta clasica. Fermierii au putut afla mai multe detalii și despre tehnologia care a inclus utilizarea Capreno în postemergență clasică.

Portofoliul Bayer la porumb include, de câteva luni, și hibrizii marca Dekalb, campionii ultimilor ani în România. Rezultatele de la Ziua Porumbului din anii precedenți au confirmat acest lucru. În câmpurile care au găzduit Bayer AgroArena au fost cultivați și câțiva hibrizi de porumb Dekalb, iar fermierii au observat cât de viguroși sunt. „Cultivăm în mare parte porumb de la Dekalb, hibridul DKC 4670 este campion în ferma noastră. Am obținut peste 10 tone la hectar la neirigat”, a mărturisit Marius Gorgovan, inginer agronom la o firmă din județul Brăila.

Urmăriți un clip cu imagini spectaculoase ce surprind culturile, dar și momentele-cheie al evenimentului Bayer AgroArena de la Marghita, județul Bihor

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!