Soluții pentru grădinăŞtiri agricole

Semințe gratuite, toamna 2019. Calendarul evenimentelor organizate de voluntarii ”Semințe cu suflet”

Semințe cu suflet, grupul de voluntari dedicați păstrării și perpetuării soiurilor vechi de legume, anunță calendarul evenimentelor de toamnă din cadrul celei de-a cincea serii de întâlniri la nivel naținal. Organizate după același model ca și până acum, evenimentele ”Semințe cu suflet” permit celor care doresc să cultive legume sau fructe din soiuri vechi să primească gratuit semițe, material săditor, în limita stocului disponibil.

Seria de evenimente organizate de voluntarii mișcării ”Semințe cu suflet” vor continua în această toamnă. A fost anunțat un calendar al întâlnirilor care debutează cu cea din 7 septembrie, din Constanța. Ca și până acum, accesul este liber, fiind așteptate mai ales persoane care doresc să cultive soiuri de legume românești, dar și legumicultori pasionați care pot oferi semințe sau sunt interesați de schimburi de material săditor și de schimburi de experiență.

Iată calendarul evenimentelor ”Semințe cu suflet„ din toamna 2019:

  • 7 septembrie – Piața Semințe cu Suflet în Constanța – Biserica “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, Strada Dinu Lipatti nr. 2, de la ora 10:00
  • 12 octombrie – Piața Semințe cu Suflet în Sf. Gheorghe, la Cafenea Szimpla, de la ora 10.00
  • 19 octombrie – Piața Semințe cu Suflet în București, la Universitatea de Stiinte Agronomice și Medicină Veterinară, de la ora 10.00
  • 26 octombrie – Piața Semințe cu Suflet în Iași, la Facultatea de zootehnie din cadrul USAMV, de la ora 10.00
  • 9 noiembrie – Piața Semințe cu Suflet în Galați, la Bibliotheque Francaise Eugene Ionesco, de la ora 10.00.

De subliniat că în cadrul evenimentelor ”Semințe cu suflet” nu se pot cumpăra semințele, iar semințele disponibile sunt limitate, astfel încât ele se distribuie în așa fel încât soiurile vechi să poată ajunge la un număr cât mai mare de persoane. De reținut că evenimentele se încheie în momentul în care se epuizează semințele, astfel încât este recomandat să fiți prezenți la ora deschiderii.

”Semințe cu suflet” este un spațiu al prieteniei, destinat asigurării existenței și distribuirii gratuite a semințelor reproductibile și a plantelor curate și sănătoase, pentru perpetuarea soiurilor de calitate și apărarea biodiversității, dar și plantelor din grădina noastră, a informațiilor despre agricultură ecologică sub toate formele și despre plantele care ne înconjoară, se arată pe pagina de Facebook a inițiativei.

„Suntem un grup de pasionați reuniți în jurul unor valori comune, care susținem dreptul oricărui cultivator, amator sau cu experiență, de a avea acces la semințe reproductibile fără monopol. Încurajăm așadar schimbul și darul semințelor tradiționale, înmulțirea și propagarea acestora într-un spațiu convivial, destinat circulării semințelor curate, fără modificări genetice, nehibridizate, fără tratamente chimice de sinteză. Acceptăm un schimb și un dar al hibrizilor în surplus, doar cu menționarea acestui caracter. Oricine este liber să solicite, oricine este liber să ofere, fără condiții de schimb. Încurajăm pe cei din aceași localitate să se întâlnească pentru schimburi și daruri pentru a evita pierderile și cheltuielile poștei”, mai arată membrii ”Semințe cu suflet”.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!