• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • De ce carnea de porc din supermarket are gusturi diferite? O dată e gustoasă, altă dată abia poți să o mănânci!

    agrointeligenta.ro -

    O adevărată loterie! Consumatorii din România s-au plâns de nenumărate ori că se lovesc frecvent de gusturi total diferite la carnea de porc pe care o cumpără din supermarketuri sau din piețe.

    ”M-au întrebat chiar prieteni cum se poate că, deși cumpără carne de porc din aceleași magazine sau supermarketuri, aceasta este o dată foarte gustoasă, de-ți lingi degetele, altă dată abia poți să o mănânci, că nu are un gust prea bun”, a declarat consilierul prezidențial Adrian Rădulescu.

    Fermier cu experiență, Adrian Rădulescu a explicat situația aberantă ce pune în dificultate consumatorul de carne de porc. ”Atunci când carnea este bună, ea este din fermele românești. Dacă nu are gust prea bun, e de import. În acest moment, România este, din câte știu eu, singura țară care produce carne de porc cu cereale. Porcinele noastre sunt crescute cu orz, grâu, porumb, șrot de floarea-soarelui sau șrot de soia. În alte țări, hrana animalelor a ajuns să fie chiar lichidă sau reprezentată de tot felul de resturi alimentare prelucrate”, a dezvăluit Rădulescu, prezent astăzi în platoul emisiunii Agrikultura de la B1 TV.

    Sfatul consilierului prezidențial pentru cumpărătorii care doresc să experimenteze mereu adevăratul gust de carne de porc să se informeze despre producătorii români și să verifice caserolele înainte de a le pune în coș. ”Chiar mie mi s-a întâmplat să cumpăr dintr-un loc, convins de gustul bun, ca acasă să descopăr că produsul nu mai era același ca înainte. Mi-am permis să sun și să întreb ce s-a întâmplat cu carnea, dacă au schimbat-o și am avut dreptate: mi-au spus că, din cauză că nu aveau destule capete, au importat și din Austria”, a mai povestit Rădulescu din experiența sa personală.


    Te-ar mai putea interesa

    Liliana Piron explică cum se va aplica degresivitatea la subvențiile APIA: ”Tot ce depășește 100.000 de euro se va opri la 61.250 de euro” Șapte familii de fermieri s-au unit și și-au deschis propriul magazin de legume și fructe Grant de 30.000 euro/proiect pentru tinerii care pornesc o afacere nouă. Cererile, din 15 septembrie

    Ultimele știri

    Ce prevede raportul adoptat de Parlamentul European despre subvențiile fermierilor Producția de carne românească de porc a crescut cu 13% în primul semestru. Prețurile, mai mici Liliana Piron, LAPAR: Fondurile europene pentru investiții în ferme – cu jaloane, ca la PNRR!