Rușii descoperă laptele la dozator: molokomat-urile au împânzit orașul Sankt Petersburg
agrointeligenta.ro -”Nu întâmplător Sankt Petersburg-ul este capitala culturală a Rusiei. Orașului situat pe malul râului Neva a propăşit şi în cultura ecologică, acum laptele de la fermieri se comercializează în cadrul oraşului de la robinetul automatelor! Întotdeauna proaspăt! Doar natural! Şi prețul este accesibil!”, scriu jurnaliștii de la Chișinău despre noul ”fenomen alimentar” ce a cuprins Rusia.
Un număr de 14 automate de lapte au fost deja montate în Sankt Petersburg, iar consumatorii și fermierii sunt încântați de ideea pusă în practică de EcoRos, un holding agricol din Rusia. ”Laptele, comercializat prin intermediul automatelor, este adus de la o fermă din raionul Gatcina în timp de 40 minute până la 3 ore din momentul producerii. Acest produs se schimbă o dată pe zi. Laptele de cea mai înaltă calitate este adus de la o gospodărie de fermier, conținutului de bacterii în el este minim (prin urmare el se păstrează până la 10 zile). Și cel mai important lucru, laptele nu este smântânit, ci integral”, este promovat laptele fermierilor ruși.
Autoritățile au estimat că în perioada următoare, numărul dozatoarelor va crește la 1.000.
„Molokomat”, așa cum sunt ele denumite în limba rusă, oferă lapte la preț mai mic decât în magazine. ”Puteți în orice moment să veniţi după lapte cu vasul dvs. sau să procuraţi pentru 5 ruble la acelaşi automat o sticlă de plastic de un litru. Vânzătorul mecanic toarnă un litru de lapte pentru 35 de ruble , o jumătate de litru – 20 de ruble Puteţi reutiliza de mai multe ori ambalajul de plastic folosit. Acest lucru este util nu numai pentru dvs., dar şi pentru mediul înconjurător”, se mai arată în informarea de presă publicată și de fermer.md.
Compania EcoRos se află, potrivit mass-mediei ruse, doar la începutul vânzărilor laptelui de fermier cu ajutorul maşinilor de vending. ”Este un pas bun pentru integrarea fermierilor privaţi în reţeaua de comerţ din regiune și pentru cumpărători – posibilitatea de a consuma un produs util proaspăt!”, cred jurnaliștii ruși.
Foto: ecology.md