Comerţ alimentar

Nemții sunt încântați de mierea bio din magazinele Alnatura. Produsul este românesc

Lansat pe 1 octombrie 1987, lanțul Alnatura este și astăzi cel mai apreciat retailer de produse bio de pe teritoriul Germaniei. Produsele sale au ajuns în toată Europa prin intermediul partenerilor săi, printre care și dm-drogeriemarkt, iar printre cele mai apreciate produse oferite se numără mierea de cea mai bună calitate. Produsul apicol din flori de salcâm este importat din România.

”Un sortiment de miere de albine bio, pusă la vânzare în Germania de marea rețea Alnatura, provine din România. O cumpărăm!”, a scris, pe un forum, Brita, o româncă stabilită în Germania. Descoperirea ei este confirmată și de site-ul gigantului Alnatura care și-a înștiințat clienții că mierea comercializată, în special cea de salcâm, este un produs românesc.

”Polenul este colectat de albine de la florile dulce-parfumate de salcâm. Datorită aromei sale, acest sortiment de miere este foarte des folosit la fabricarea de diverse produse alimentare. Mierea de salcâm are o culoare galben-deschisă și are o consistență relativ lichidă. Responsabilă pentru acest lucru este conținut ridicat de fructoză, care depășește conținutul de glucoză. Originile tradiționale de mierii de salcâm sunt Ungaria și România”, se arată pe site-ul Alnatura.

miere alnaturaÎnainte de a fi puse în vânzare, produsele Alnatura sunt testate și verificate că respectă toate normele, în special cele ale agriculturii bio. Mierea este în special testată pentru a se depista urme de polen modificat genetic, ce pot proveni din culturile apropiate zonelor unde sunt amplasați stupii. ”Alnatura va continua să lucreze împreună cu partenerii săi, cu furnizorii din străinătate pentru a se evita orice urmă de polen modificat genetic din miere”, mai informează retailer-ul german.

În prezent, producția de mierea a apicultorilor germani nu acoperă decât 20% din cererea pieții lor naționale.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!