• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • În al doisprezecelea ceas, ANSVSA a actualizat situația focarelor PPA la nivel național!

  agrointeligenta.ro -

  ANSVSA s-a întors din vacanță! După ce Agrointeligența – AGROINTEL.RO  a dezvăluit ieri că pesta porcină africană a blocat ferma inginerului Dimitrie Muscă din Arad, situația fiind alarmantă la nivel național, autoritățile sanitar-veterinare s-au catadicsit să actualizeze datele publice despre focarele active. Comunicarea ANSVSA vine la 14 zile distanță, aproape o jumătate de lună, de la ultima actualizare ce fusese făcută pe 8 august.

  Comunicat după dezvăluirile Agrointeligența

  Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane figurează pe site-ul ANSVSA cu data de 20 august, dar vă spunem sigur că la data publicării articolului Zi neagră la ferma lui Dimitrie Muscă: ”Daea e criminalul! Să vină el să omoare purceii! Eu le dau drumul pe poartă!”, datele nu erau postate pe site, iar agențiile au primit comunicatul în această dimineață, după ora 9.00. ”Rotițele” ANSVSA s-au pus din nou în mișcare abia după ce Agrointeligența a subliniat că autoritățile nu arată că ar fi interesate la nivel central de evoluția epizotiei.

  Date ținute la secret pentru că situația e groaznică

  Așa cum era de așteptat, ANSVSA avea tot interesul să țină ascunse datele despre focarele active cu pestă pentru că lipsa de acțiune de la București, dar și din teritoriu se vede în numărul noi de focare, cu 200 mai mare decât acum două săptămâni. Probabil s-a așteptat ca o parte din ele să fie ”lichidate”, dar nu prin măsuri specializate, ci efectiv prin uciderea tuturor porcilor aflați pe raza acestora. Pentru că în afară de a omorî suinele din gospodării și ferme și de a ține blocate târgurile de animale, autoritățile sanitar-veterinare nu mai ridică un deget. Chiar și sacrificarea și neutralizarea cadavrelor au fost ”pasate” în grija primarilor care trebuie să se descurce cum pot să îngroape munții de porci uciși fără a se face vreo analiză.

  Aproape 1.000 de focare active

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO a analizat datele actualizate de ANSVSA și dacă până acum numărul focarelor de pestă era de ordinul sutelor, pe 8 august existând 756 de focare active, iată că potrivit ultimei actualizări realizate de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) numărul acestora se apropie astăzi de 1.000.

  Pesta Porcină Africană (PPA) evolua la data de 20 august în 283 de localități din 22 de județe, cu un număr de 950 de focare (dintre care 6 focare în exploatații comerciale și 3 focare în exploatații de tip A). În alte 5 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 428.744 de porci afectați de boală și există 1.845 de cazuri la mistreți.

  În total au fost stinse 1.252 de focare după cum urmează:

  Detaliat, situaţia focarelor active de PPA se prezintă astfel:

  Până la această data (20.08.2019) au fost despăgubiți 9.214 de proprietari, valoarea totală a plăților fiind de 253.778.370 de lei.

  Detaliat, situaţia plăților despăgubirilor se prezintă astfel:

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Calendarul APIA pentru plata subvențiilor în luna august! Subvenție APIA virată ASTĂZI! Adrian Oros: 10.951 de fermieri cu banii în conturi! De ce fermierii afectați de secetă nu își pot amâna ratele! Explicația ministrului Adrian Oros!

  Ultimele știri

  Furie în legumicultură! Fermierii cer MADR să achite 3.000 euro la Tomata, așa cum s-a aprobat inițial programul! Ghiță Ciobanul: De ieri sunt președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor prin decizia membrilor fondatori! După Dan Petrescu, şi oierul Ioan Suciu și-a anunțat candidatura la Primărie!

  Căutare în articole