Creșterea animalelorŞtiri agricole

Proprietarii unei ferme de porci, acuzați că au aruncat animale moarte peste gard la vecini

Acuzații grave la adresa proprietarilor unei ferme de porci din Maramureș! Aceștia sunt arătați cu degetul de mai mulți localnici din satul Mănău care susțin că ar fi găsit în curțile lor porci morți, animale care spun ei ar proveni tocmai de la ferma de suine din localitate.

Unul dintre locuitorii satului Mănău se declară revoltat de faptul că în satul său se aruncă cu porci morci peste gard la vecinul. Potrivit acestuia, autorii gestului nechibzuit sunt chiar proprietarii fermei de porci din localitate. Bărbatul a publicat chiar și un clip video pe pagina sa de Facebook, clip care înfățișează un porc mort ce zace în curtea unui sătean.

“Priviți domnilor directori de la toate instituțiile competente cum funcționează ferma de porci din localitatea MÂNĂU cu porci morți aruncați în grădinile vecinilor din apropiere, iar pe dumneavoastră nu vă interesează că încă vă mai susține PSD-ul”, este mesajul care însoțește video-ul cu porcul mort, potrivit actualMM.ro.

Aceste acuze aduse la adresa celor care dețin respectiva explotație sunt cu atât mai grave cu cât în județul Maramureș există în acest moment trei focare de pestă porcină africană, potrivit ANSVSA.

Mai mult, presa locală relatează că de-a lungul timpului ferma de porci din Mănău a fost implicată în mai multe scandaluri. În 2011, localnicii s-au revoltat împotriva funcționării fermei, peste 100 de oameni blocând chiar intrarea în curtea fermei a două TIR-uri care transportau animalele. Garda de Mediu a intervenit atunci și a amendat proprietarii fermei, suspendând totodată activitatea fermei pentru 45 de zile. Ulterior, în 2012, Consiliul Local al orașului Ulmeni, de care aparține și satul Mănău, a votat retragerea acordului de funcționare a fermei.

 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!