• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SCDA Lovrin vinde sămânță de grâu tratată cu Albit. Sporul de producție, la baza acestui parteneriat

    agrointeligenta.ro -

    Condițiile meteorologice nefavorabile din ultimii ani fac munca agricultorilor din ce în ce mai dificilă. Temperaturile extreme, lipsa sau abundența apei, precum și apariția bolilor sunt factorii principali care influențează negativ procesele de creștere și dezvoltare a plantelor și în final recolta.

    Din acest motiv, producătorii de semințe caută soluții prin care să ofere agricultorilor produse care să facă față problemelor actuale și să îi ajute în activitatea acestora. În acest sens, parteneriatele dintre firmele de inputuri și stațiunile de cercetare din țară au ca scop identificarea celor mai bune soluții pentru fermieri.

    Al doilea an consecutiv cu spor de producție peste 1.000 kg/ha

    Începând cu anul 2017, SCDA Lovrin a început testarea biostimulatorului Albit la cultura de grâu. Dacă anul trecut utilizarea Albit la soiul 5x a obținut un spor de producție de 1.800 kg/ha, anul acesta, testele făcute pe soiul Crișana au adus un spor de producție de aproape 1.200 kg/ha. Un alt aspect important este faptul că odată cu creșterea producției au crescut și indicii de calitate: procentul de gluten și de proteină.

    Directorul SCDA Lovrin, conf. univ. dr. Marinel Horablaga: ”Consider că aceste sporuri de producție sunt unele promițătoare și profitabile, dar ca un cercetător ce sunt, trebuie să aștept și cel de la treilea an de cercetare, să văd interpretarea statistică a datelor și atunci pot să susțin cele scrise.”

    Utilizarea Albit la cultura de grâu presupune 3 tratamente:
    • 1 tratament la semințe înainte de semănat ( 50-100 ml Albit/tonă de semințe)
    • 2 tratamente în vegetație:
    1- în faza de înfrățire – 50 ml/ha – odată cu prima erbicidare postemergentă;
    2- în faza de înflorire – 50 ml/ha

    Cu ocazia evenimentului organizat de către SCDA Lovrin dedicat culturii de grâu la sfârșitul lunii mai, drd. Ing. Sorin Pitu, ne-a împărtășit părerea sa cu privire la eficiența biostimulatorului Albit:

    „În anul agricol 2017-2018 a fost introdus în testare la cultura de grâu din cadrul platformei expoziționale de la S.C.D.A. Lovrin produsul Albit. Am efectuat teste cu Albit pe cel mai nou soi de grâu Dacic și vă pot spune că am rămas plăcut surprins de rezultatele obținute cu acest produs inovator. Am folosit Albit atât la tratamentul de sămânță cât și în cele 2 tratamente efectuate în vegetație iar rezultatul final a fost remarcabil. Față de varianta martor am obținut un spor de producție de peste 1000 kg. În acest an agricol 2018-2019 am continuat testarea produsului pe o suprafață mai mare pentru a ne convinge că ceea ce am obținut anul trecut nu a fost o intâmplare sau o eroare de calcul pentru că diferența nu este asigurată statistic, am efectuat teste pe soiul de grâu Crișana în cadrul platformei expoziționale de la Lovrin și în momentul de față diferența este foarte vizibilă din punct de vedere vegetativ între varianta martor și cea tratată cu Albit. Aștept cu nerăbdare proba cântarului. Dacă acest produs va confirma și în acest an cu siguranță va fi introdus în planul de tratament. Ca și o ultimă concluzie în condițiile de la Lovrin pe un sol de tip cernoziom cambic cu un PH de 7%, dacă obținem aceste diferențe de producție este interesant ce rezultat se obține pe solurile mai sărace. Am încredere în acest produs și cu siguranță în următorii 4 ani fermieri se vor convinge ca într-adevar produsul Albit le va aduce plus-valoare recoltelor.”

    Semințe de grâu tratate cu Albit la SCDA Lovrin

    Ca urmare a rezultatelor excelente obtinuțe, SCDA Lovrin și Albit au stabilit un parteneriat prin care fermierii pot achiziționa de la SCDA Lovrin semințe de grâu tratate cu Albit.

    Directorul SCDA Lovrin, conf. univ. dr. Marinel Horablaga: ”Întăresc și eu această afirmație și comunic tuturor fermierilor că SCDA Lovrin va pune în vânzare semințe de grâu din soiul Ciprian tratate cu Albit. De ce această combinație? Pentru că și în anul acesta, care a fost unul foarte dificil, soiul de grâu Ciprian nu ne-a dezămăgit, dând producții constante și de calitate. Cu alte cuvinte un soi de grâu calitativ tratat cu un biostimulator competitiv, pe nume Albit, nu poate decât să fie o combinație câștigătoare și sigură pentru fermier.”

    Tudor Irimia, director vânzari Albit: „Acest parteneriat este rezultatul colaborării din ultimii 2 ani dintre SCDA Lovrin și echipa Albit. Am găsit aici un colectiv foarte serios și orientat spre performanță. Ne bucurăm că împreuna putem oferi fermierilor produse cu randament ridicat care să îi ajute să facă față condițiilor vitrege din ultimii ani. Albit este un produs complex, destinat stimulării plantelor în toate etapele vitale dar care prin mecanismele sale crește capacitatea plantelor de a face față stresului biotic și abiotic asigurând randamentul maxim al investiției fermierilor. Acesta este motivul pentru care sunt posibile rezultate atât de bune și pentru care nu trebuie să lipsească din tehnologia nici unui fermier.”

    Fermierii care doresc sa achizitioneze seminte de grau tratate cu Albit pot lua legatura cu cei de la SCDA Lovrin.

    Totodată, acest tratament este disponibil și pentru fermierii ce doresc să trateze semințele în ferma proprie. Pentru achiziționarea Albit fermierii pot lua legătura cu reprezentanții companiei sau a distribuitorilor Albit: https://albit.ro/contact/, sau pot achiziționa produsul accesând următorul link: https://albit.ro/magazin/.

    ALBIT: Stimulează procesele de creștere și dezvoltare și protejează împotriva stresului biotic și abiotic

    Albit ® este un agent de protecție și stimulare care influențează pozitiv toate funcțiile vieții plantelor, precum și microbiocenoza solului contribuind la o imunitate puternică, un metabolism echilibrat și o nutriție eficientă.

    Utilizat în peste 60 de tipuri de culturi, Albit ® este un biostimulator cu proprietăți antistres, stimulare și fungicid folosit atât la tratarea semințelor/răsadurilor dar și ca tratament foliar în vegetație.

    Beneficiile utilizării Albit ®

    Stimulare
    • Reglează flora microbiană
    • Îmbunătățește germinația (în cazul semințelor) – ajută la răsărire rapidă și uniformă
    • Ajută dezvoltarea sistemului radicular
    • Îmbunătățește absorbția nutrienților minerali
    • Stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor și ajută la creșterea cantității și calității culturilor
    • Îmbunătățește randamentul plantelor

    Protecție
    • Protejează plantele împotriva efectului stresant al pesticidelor
    • Crește rezistența plantelor la secetă, băltiri și temperaturi extreme
    • Protejează împotriva unei game largi de boli și dăunători și amplifică efectul tratamentelor clasice cu fungicide
    • Rezistență crescută a plantelor pe perioada iernii

    Pentru mai multe informații puteți vizita site-ul www.albit.ro sau pagina de facebook: https://www.facebook.com/Albit-1893946694164566/notifications/.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”