Ştiri agricoleViaţa la ţară

Percheziții la DSVSA Brașov într-un dosar cu exporturi de animale

Percheziții pe bandă în mai multe județe unde s-au făcut descinderi. Ancheta, una amplă, coordonată la nivel național, vizează mai multe infracțiuni, inclusiv exportul de animale vii fără înregistrarea operațiunilor comerciale și fără respectare normelor sanitar-veterinare. Perchezițiile au avut loc inclusiv la DSVSA Brașov în data de 3 septembrie.

Un număr de circa 140 de percheziţii au fost efectuate în cursul săptămânii trecute în mai multe județe într-un dosar de evaziune fiscală, anchetatorii au ridicat, în vederea efectuării cercetărilor, documente contabile şi înscrisuri, calculatoare, telefoane mobile și 140.000 de lei, potrivit unui comunicat remis astăzi de Poliția Română.

Ofiţerii de investigare a criminalităţii economice din Mureş, cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR, au efectuat 140 de percheziţii, în Brașov, Bistriţa-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Vâlcea. Dosarul penal este în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş. Perchezițiile au fost efectuate la sediile unor firme, domiciliile unor persoane cercetate în caz și la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brașov (DSVSA) Brașov.

Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat pe trei paliere, conform reprezentanților Poliției:

1. Desfășurarea de activități de demolare a unor imobile și valorificarea deșeurilor feroase și neferoase fără a înregistra în totalitate veniturile obținute;

2. Construcția de hale industriale din metal (aproximativ 30 – în perioada investigată), fără înregistrarea operațiunilor în evidența contabilă;

3. Comercializarea și exportul de animale vii (suine, bovine, ovine) fără înregistrarea operațiunilor comerciale și fără respectarea documentelor sanitar-veterinare privind trasabilitatea acestora.

Acţiunea anchetatorilor a beneficiat de sprijinul polițiștilor de investigații criminale și al luptătorilor de acțiuni speciale de pe raza județelor unde au fost efectuate perchezițiile, de cel al Direcției Operațiuni Speciale, inspectori antifraudă din cadrul DGAF și inspectori ANSVSA.

Sursa: mytex.ro

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!