Creșterea animalelorŞtiri agricole

Târgurile de animale s-ar putea redeschide. Condițiile cerute de ministrul Petre Daea!

Foto: radiotargujiu.ro

Vestea așteptată de toți crescătorii de animale ar urma să fie făcută public în curând! Ministrul agriculturii Petre Daea ar urma să anunțe redeschiderea târgurilor de animale vii, conform unui oficial din cadrul DSVSA Maramureș.

”Am înțeles că este o inițiativă a ministrului Daea, noi așteptăm decizia oficială în acest sens. Noi am închis târgurile de animale pentru că am dorit să eliminăm orice risc de aducere a virusului în județ. Oamenii umblă dintr-o parte în alta, nu poți opri deplasările. Gripă aviară în Maramureș noi nu am avut. Totul va depinde de decizia autorităților de la nivel central”, a spus directorul executiv adjunct al DSVSA Maramureș, Vasile Pop, citat de publicația axanews.ro.

Dacă se vor redeschide târgurile de animale, atunci se vor putea vinde ovine, caprine, bovine, respectiv cabaline, cu precizarea că în cazul cailor aceștia se vor putea vinde între persoane fizice doar pe teritoriul țării, iar afară caii se vor putea transporta doar după sacrificare într-un abator autorizat. Animalele care vor rămâne în continuare interzise vor fi porcii și păsările.

Conform unei situații ANSVSA prezentată pe 3 septembrie, Pesta Porcină Africană (PPA) evolua în 316 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.108 de focare (dintre care 11 focare în exploatații comerciale și 5 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 449.452 de porci afectați de boală și există 2.046 de cazuri la mistreți. Județul Maramureș figurează în situația oficială cu trei focare stinse și 19 cazuri la mistreți.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!