Ştiri agricoleVremea

Cod de ploi torențiale și vijelii, emis de ANM pentru mai multe județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare cod portocaliu şi cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe judeţe din vestul şi nordul ţării.

În perioada 09 septembrie, ora 11:00 – 10 septembrie, ora 03:00 sunt vizate manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.

Rafalele vântului vor depăși 60…75 km/h, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala după-amiaza și noaptea și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse și în intervale mai scurte de timp.

De asemenea, tot de astăzi, luni – 9 septembrie, va intra în vigoare și un cod portocaliu valabil în perioada 09 septembrie, ora 15:00– 09 septembrie, ora 21:00.

În acest interval se vor înregistra intensificări puternice ale vântului, rafale de peste 80…90 km/h și vijelii, în județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare. Trecător și pe arii restrânse, intensificări ale vântului se vor semnala în prima parte a zilei și în județul Caraș-Severin.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!