Creșterea animalelorŞtiri agricole

Subvenție de 700.000 de dolari pentru înființarea de noi ferme de porci

Foto: Radio Romania Actualitati

Măsuri pentru stabilizarea producției de carne de porc în China! Comisia Naţională de Dezvoltare şi Reformă din China (NDRC) a anunţat că va acorda subvenţii de până la până la cinci milioane de yuani ( 700.000 de dolari) pentru sprijinirea înfiinţării unor crescătorii mari de porci, în condiţiile în care pesta porcină africană a afectat grav efectivele de porcine din statul asiatic.

Subvenţiile, care vor fi de cel puţin 500.000 yuani, dar nu mai mult de 30% din totalul proiectului de investiţii, vor fi acordate până la finalul lui 2020. De asemenea, ele pot fi acordate şi fermierilor care vor să se extindă, iar fondurile vor ajuta producătorii să-şi acopere costurile cu echipamentele necesare pentru prevenirea bolii şi cu procesul automatizat de hrănire a animalelor, scrie stiripesurse.ro.

Decizia autorităţilor vine după ce efectivele de porcine ale Chinei au scăzut cu aproape o treime faţă de anul trecut, din cauza epidemiei de pestă porcină africană.

“Este clar că principalii 40 – 50 de producători vor beneficia de aceste subvenţii”, a apreciat Ron Lane, director de vânzări la Big Dutchman, o firmă germană de echipamente, cu operaţiuni în China.

Construcţia unei ferme moderne necesită între 10.000 şi 12.000 yuani per scroafă, a explicat Ron Lane, fără a include costurile propriu-zise cu porcii sau terenul. Aceasta înseamnă că sunt acoperite aproximativ 20% din costurile de construcţie pentru o fermă cu 2.000 de scroafe, a adăugat Ron Lane.

China este cel mai mare producător de carne de porc din lume, precum şi cel mai mare consumator de carne de porc. În ultimele luni, pesta porcină africană s-a extins în fiecare provincie din statul asiatic, ducând la sacrificarea a milioane de animale şi determinând China să apeleze la importuri.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!